Любен Дилов-син: 50% е шансът за правителство с първия мандат

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/lyuben-dilov-sin-50-e-shansat-za-pravitelstvo-s-parviya-mandat/110591 SvobodnoSlovo.eu
Любен Дилов-син: 50% е шансът за правителство с първия мандат

"От представянето на Мария Габриел като наш кандидат се говори за конституционно мнозинство. В парламента изцяло има съвпадане в законодателната програма между първите две формации. Без двете формации нищо не може да се случи, но докато не бъде договорено всичко - нищо не е договорено". Това посочи пред БТВ народният представител от ГЕРБ-СДС Любен Дилов-син.

"50% е шансът за правителство с първия мандат. Ротационен премиер ми изглежда много сложно, защото има актове в управлението, които изпълнителната власт трябва да довърши. Изглежда сложен вариант, но в последните години се нагледахме на чудатости в българския политически живот. Метафорично прилича на дете между русалка и кентавър, а то самото болно от шизофрения. Толкова е разчетворено - защо да няма ротационни председатели? Докато не бъде договорено всичко, нищо не е договорено. Ние ще стоим на този вариант - утре Мария Габриел да представи кабинет, който следващата седмица да влезе за гласуване", обясни той.

"Продължаваме промяната" и ГЕРБ създадоха цялата суматоха. На ПП им е по-трудно, защото всякаква колаборация с ГЕРБ обезпредметява тяхното съществуване. Те не са идиоти и си дават сметка, че политическата криза става икономическа и ценностна", добави Дилов.

"Мария е добро име и може да си състави представителство, което да изпълнява намеренията ни. Най-много българи гласуваха за ГЕРБ-СДС. Трудна е ситуацията. Търсим подкрепа от тези, които най-много ни хулят и арестуваха Борисов. Ние разбираме тежката тяхна позиция", коментира Дилов.

Според него няма да бъдат "купувани" депутати. "Или ще има кабинет, за който ще е ясно какво ще се случи през следващите месеци. Оптимист съм по рождение - по-лошо не може да стане", посочи депутатът.

trud.bg

1 Коментара

Психиатър

преди 10 месеца

Тоя май пациент жив ли бива още,бе?!? Мъка, мъкаааа....

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.