Любовта на бТВ към Боеко, горещо изразена тия дни, едва ли се дължи само на едно хекимянче, турено за шеф

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/lyubovta-na-btv-kam-boeko-goreshto-izrazena-tiya-dni-edva-li-se-dalzhi-samo-na-edno-hekimyanche-tureno-za-shef/4280 SvobodnoSlovo.eu
Любовта на бТВ към Боеко, горещо изразена тия дни, едва ли се дължи само на едно хекимянче, турено за шеф

Любовта на бТВ към Боеко, горещо изразена тия дни, едва ли се дължи само на едно хекимянче, турено за шеф.

Това неуморно препиране и лъскане на един корумпиран политик, слязъл от властта, може би е свързано и със CME (Central European Media Enterprises).

След като загина чехът собственик на групата, управлението е в ръцете на борд от 6 души. Те управляват телевизиите в 5 източноевропейски страни. От тях не повече от двама имат някакво отношение към бТВ. И да си купиш един-двама шефове е по-лесно, отколкото да купиш цяла телевизия. И те да ти назначат когото искаш за шеф по-надолу.

Бившт шеф на Нова тв доказваше това правило години наред. Като го смениха, хванаха за топките един наш туземен бизнесмен да купи телевизията и тя да продължи да пее сладко на повелителя на мисирките. Даже намериха и спонсор на телевизията в лицето на Васил Божков. Само че при разместването на пластовете собственикът се отърва бързо от тая дупка в джоба и сега там тече процес на сложна комуникация с новия собственик. Ято чучулиги там още припяват на Борисов и вече се озъртат полека на кого друг да запеят, объркани са.

Собствениците на бТВ и Нова тв ги интересуват само парите. И ако някакви шефове по-надолу са намерил начин да печелят освен от заплати и премии, това е временно, винаги има размествания, промяна в собствеността и големите шефове. Хекимянчетата ще търсят нов благодетел да му кълват от ръката и безсрамно могат да запеят на нов Боеко. От такива извратени чучулиги, обаче, вече журналисти не става.

Иван Бакалов

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.