МАХНЕТЕ СЕ И ТЕ ЩЕ ДОЙДАТ

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/mahnete-se-i-te-shte-doydat/20467 SvobodnoSlovo.eu
МАХНЕТЕ СЕ И ТЕ ЩЕ ДОЙДАТ

КНСБ отново „блесват” с идеята за проект „Възраждане” – в България да се заселват българи от Молдова, Украйна и Западните покрайнини. Коооолко патриотично, бравос! Да живей!

Ама, неуважаеми синдикати, хайде да ви попитам нещо – искате да върнете българи по произход в България или да усвоите 200 милиона от проекта? Защото ясно се вижда отговора.

ТОЗИ ПРОЕКТ Е АНТИБЪЛГАРСКИ! Защото подменя населението в България. Моите уважения към българите от Молдова, Украйна и Западните покрайнини, но те са се откъснали от българското, не са свикнали с живота и традициите в България. И ЗАЩО???

Да попитам големите „мислители” от синдиката защо за разнообразие да не пробват екзотичната идея да задържат наличните българи тук. Или може би мислят, че е мисия невъзможна? До голяма степен дължаща се и на вас. Защото станахте прислужваща част към управляващите.

Защото вашата работа е друга – да защитавате работещите, да правите стачки, протести, да закриляте работещите българи. Вместо това се договаряте с управляващите и работодателите в ущърб на работниците. Колко работници сте защитили? Синдикалните длъжности навсякъде са станали синекурни, работниците дори вече не се обръщат към вас, защото знаят, че сте в съглашателство с работодателите и правителството. Те нямат защита.

А българите в Молдова и Украйна? Същите, които патрЕотите ги изнудваха с по 5000 евро, за да станат българи?!? Наистина ли смятате, че тези хора ще дойдат и тук да ги изнудвате? И ще се примирят със скотския начин на живот в България! Спомняте ли си кмета на един български град в Молдова, изнудван за пари, за да го признае българското правителство за българин, който каза, че забравя България! Или не ви интересува, защото пари не се виждат?!?

Защо ще привличате „нови” българи, а ще гоним старите? Защо не променим нещата така, че българите да останем в родината си, а тези, истинските, родени тук българи, които са над три милиона, да се завърнат на българска земя? Защо никой не иска това?

Преди година някое от министерствата имаше малоумната идея да се пращат писма на българите в чужбина с призиви да се върнат! Майтап, помислих си. Да изгониш с мизерия и престъпност хората, да ги обвиняваш, че са родоотстъпници и страхливци, да искаш да пращат повече пари, защото държавата не може да плаща пенсии на родителите им, да виждат децата си само по скайп, да чуват за престъпността, корупцията и мизерията тук и да искаш да ги върнеш с писма?!?

Българите НЕ ВИ ВЯРВАМЕ! Заедно с политиците продадохте България. И единственото, което ви интересува, е усвояването на пари. По всякакъв начин, на гърба на народа ви.

Никой българин няма да се върне, а тези, които дойдат, ще избягат, ако ВИЕ НЕ СЕ МАХНЕТЕ! Това е ясно на всички. Махнете гербавите и крадливите политици, сменете синдикалните лидери, сменете системата, и българите ще се върнат. Ама не ви трябват, нали!? Искате удобен материал, който да ви слуша и да плаща безропотно.

Срамно е това, което правите! Какво направиха синдикатите при закриване на „Булгартабак” в Благоевград?!? Когато 1600 души останаха без работа. Ако тогава бяхте положили на една четвърт от усилията, които полагате, да убедите всички, че трябва да се отпуснат 200 милиона, цена нямаше да имате! Съвсем за малоумни ни имате!

Затова – МАХНЕТЕ СЕ И БЪЛГАРИТЕ ЩЕ СЕ ВЪРНАТ!

Елена Гунчева

Снимка на Елен Гунчева.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.