Михалев, ДБ: Жотева от СЕМ ни говореше как нямат пари, а си раздават бонуси (ВИДЕО)

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/mihalev-db-zhoteva-ot-sem-ni-govoreshe-kak-nyamat-pari-a-si-razdavat-bonusi-video/5399 SvobodnoSlovo.eu
Михалев, ДБ: Жотева от СЕМ ни говореше как нямат пари, а си раздават бонуси (ВИДЕО)

"Демократична България" още в самото начало показа отношението си за начина, по който се управлява БНТ, за поведението на генералния директор.

Знаете, че Христо Иванов, поканен в БНТ, поиска оставката на Емил Кошлуков от ефира на БНТ. Искаме промени и в ЗРТ, неща, които сме предлагали, излязоха, че са споделени. Нямаше никакви предварителни уговорки. Това коментира депутатът от ДБ Стоян Михалев в ефира на "Честно казано с Люба Кулезич".

"112-то място по свобода на словото не е случайно в България и какъв е приносът на БНТ и СЕМ. Те могат всичко да оспорват, но в предишния парламент извикахме СЕМ на изслушване, те дойдоха да представят отчета си, но ние отказахме да го направим. Тогава Бетина Жотева ни обясняваше колко са важни парите за мониторинг, защото не им достигат, а разбрах, че там се раздават бонуси, правят промени конструктивни", допълни Михалев.

"Системата с политически квоти в регулаторите не работи добре. Разбирам от медиите, че сегашният състав от СЕМ бърза да изтегли цялата процедура за нов генерален директор на БНТ за април. В края на април изтичат мандатите на трима от членовете на СЕМ, а през юли изтича мандатът на Емил Кошлуков Какъв е смисълът да се изтегля в последните три дни от мандата да се избира директор с неизтекъл мандат. Това показва някакви зависимости", каза още той.

 

https://eurocom.bg/

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.