Мими Виткова: Цялата система на здравеопазването е изградена на основата на търговията

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/mimi-vitkova-cyalata-sistema-na-zdraveopazvaneto-e-izgradena-na-osnovata-na-targoviyata/7705 SvobodnoSlovo.eu
Мими Виткова: Цялата система на здравеопазването е изградена на основата на търговията

“Цялата система на здравеопазването е изградена на основата на търговията”, заяви бившият здравен министър Мими Виткова, която беше гост в предаването “Делници” с водещ Николай Колев.

Виткова беше категорична, че диспропорциите в здравеопазването са огромни. По думите й, е видно как безнаказано може да се мародерства върху човешкото здраве.

“Селско здравеопазване вече почти няма. Преди във всяка община имаше лекарски кабинет, сега сме напът да концентрираме медицинската помощ в 3-4 града в страната”, посочи още експертът.

Виткова взе отношение и по темата за подслушванията в болница “Лозенец, като тя определи казуса като недопустим. Гостенката даде и редица други примери за назначения на ръководни постове в лечебни заведения, заети от недостатъчно компетентни лица.

https://eurocom.bg/

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.