Мира Радева: Ще имаме ли анти-ГЕРБ коалиция?

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/mira-radeva-shte-imame-li-anti-gerb-koaliciya/11268 SvobodnoSlovo.eu
Мира Радева: Ще имаме ли анти-ГЕРБ коалиция?

Социологът Мира Радева определи два залога на изборите на 4 април - дали ГЕРБ ще успеят да удържат първото място и колко процента ще получи Слави Трифонов: ”В зависимост от това ще стане ясно ще имаме ли анти-ГЕРБ коалиция”, смята тя.

"Има опит политиците да играят зад гърба на избирателите", каза още Радева пред БНР. Тя изрази учудване, че 40 дни преди изборите нищо не се случва:

"Липсва истински политически дебат и липсва професионализъм във воденето на кампании. ... Не трябва всичко да се случва в последната минута, защото тогава емоционалният заряд на последното чуто изречение, едва ли не, може да се окаже решаващ".

По думите на социолога избирателната активност е важна, защото при по-масово участие в изборите решаващо ще е мнението на т.нар. електорална периферия, която не принадлежи към една или друга партия: "Те са много голяма група - между 25 и 35 процента от избирателите".

https://frognews.bg/

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.