Мол Парадайс рискува живота на десетки хиляди деца, клиенти и посетители

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/mol-paradays-riskuva-zhivota-na-desetki-hilyadi-deca-klienti-i-posetiteli/22448 SvobodnoSlovo.eu
Мол Парадайс рискува живота на десетки хиляди деца, клиенти и посетители

Според изтекла неофициална информация от МВР София в последните дни са постъпили няколко поредни сигнала за бомба в мол Парадайс.

Служители органите на реда пожелали да запазят своята анонимност са шокирани и притеснени, че управлението  на Парадайсне център не е пожелало да предприеме никакви мерки по безопасност и евакуация на над 50 – 60 000 души клиенти на мола, които са били вътре в мол Парадайс по времето на сигнала.

Имаше десетки хиляди невръстни деца в зоните за игри, които какво се очаква да умрат ако Парадайс избухне в пламъци ли какво? Коментират полицаите.

Нашият съвет беше за незабавна пълна евакуация след като получихме няколко поредни сигнала, но управлението отказа поради страх от  финансови загуби за търговците  да затвори за няколко часа, за да обходим всичко спокойно и да проверим сигнала. Сребролюбието на тези хора е маниакално. Мениджмънтът и новите собственици на мола решиха да рискумат живота на над 10 000 деца и общо над 50 000 човека, които бяха в мол  Парадайс по време на инцидента. Да не говорим за служите на тези стотици магазини там също работят близо 1000 човека вероятно, които дори не им бе казано, че животът им е в опасност и имат право на евакуация в опит да защитят живота си. Десетки хиляди хора, семейства и майки с деца бяха лиени от изконното им право на информация с която да спасят живота си.

Без евакуация не можем да проверим ключови търговски обекти, киното, съблекалните на магазините, реално оставаме с вързани ръце докато работят и ако утре или след 3 дена Парадайс гръмне и избухне в пламъци и измрат в него десетки хиляди хора, МВР ще е виновно и полицаите няма да са си свършили работата.

Ако утре Парадайс се превърне в молът убиец на Вашите деца не желая пак полицаите да бъдат виновни, че са опитали да си свършат работата, докато шефовете на мола са си решили "да гърмят хората и децата им, много им здраве, важно е да работи мола и да има продажби" и ние да не можем да си свършим работата, затова изнасям тази информация, защото ми писна полицията да е виновна, когато ние правим всичко възможно, каза запазилият анонимният анонимност служител на МВР София.

Не знам тези шефове управляващи Парадайс какви хора са, но това е равносилно на масово убийство ако се случи нещо с тези десетки хиляди хора, деца, служители, клиенти, посетители, чиито живот е застрашен при такъв сигнал и те го рискуват с лека ръка за 5 продажби повече. Обектът е под непрестанен риск и съветваме гражданите да не ходят там, поне докато не се обходи всичко, защото бяха няколко поредни сигнала, а ние така и не сме обходили всичко.

Светът е размирен. Мениджърчетата явно не са гледали много новини по време атентата в Париж.   Това може да е терористична заплаха от джихадисти и  във или извън страната. Не може да се гледа така с лека  на десетки хиляди човешки животи.

Проектът Парадайс център и фирмата „Булфелд“ ЕООД бяха закупени от Южноафриканския фонд NEPI чрез българското му дружество „НЕПИ Проджек Ту“ ЕООД в края на 2017 година за рекордната сума от 252.9 милиона евро след като сделката бе одобрена от КЗК на 04.12.2017г.. Настоящите управители на „Булфелд“ ЕООД според търговския регистър са 5 на брой  Анка-Силвиана Наку, Елиза Предоу, Мирела-Флорента Коваша, Костин-Мариус Барбу, Юлиан-Йоан Русу.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.