МВР продължава да ”издирва” хора, които не се крият!?

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/mvr-prodalzhava-da-izdirva-hora-koito-ne-se-kriyat/22345 SvobodnoSlovo.eu
МВР продължава да ”издирва” хора, които не се крият!?

.

Как МВР може да омаскари един почтен човек? За това разказа здравният медиатор Иван Димитров, който преди дни с изненада разбрал, че е обявен за общодържавно издирване, а пък работи в кметство и не се крие!

Той разказа в предаването "120 минути" как се е стигнало до абсурдния случай. "На 6 май миналата година дойдохме в София и се записахме в една агенция за работа във Виена. След една седмица полицаите ни потърсиха, обясниха, че лицата, които работят в тази агенция, се разследват. Ние се отказахме да пътуваме до Виена и веднага след това заминахме в Германия, където работихме пет месеца. На 12 декември се върнахме в България. Понеже си изгубих личната карта, отидох да си извадя нова в МВР-Сливен. Тогава никой нищо не ми каза", заяви Димитров. Той уточни, че разбрал, че е издирван, на 18 юни, било заради разследването на агенцията.

"До този момент дори не подозирах, че мога да бъда обявен за издирване. Аз работя в кметство, обществено активна личност съм и е много лесно да ме намерят, ако са искали. Много е било лесно и да разберат кога се прибирам от Германия и да ми изпратят призовка. Аз нямам нищо против да съдействам на полицията. Когато отидох в КАТ да си подам документите за професионален шофьор, ми казаха да изчакам малко, след което дойде патрулка и ме откараха в Областната дирекция на МВР в Сливен. Питаха ме защо съм издирван, искаха да давам обяснение, все едно съм престъпник. Казах, че очаквам те да ми дадат повече подробности. Никой не ми даде отговор. Считам, че е крайно неприемливо човек, който цял живот е живял почтено, да бъде обявен за издирване. Никога не съм получавал призовка, нито пък съм отказвал да се явя по въпросното дело", каза още Иван Димитров.

frognews.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.