МВР с акция в цялата страна по сигнали за купуване на гласове

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/mvr-s-akciya-v-cyalata-strana-po-signali-za-kupuvane-na-glasove/9035 SvobodnoSlovo.eu
МВР с акция в цялата страна по сигнали за купуване на гласове

Министърът на вътрешните работи Бойко Рашков съобщи, че има 100 сигнала за купуване на гласове, като са образувани девет досъдебни производства в областите Бургас, Варна, Монтана, Видин, водят се полицейски разследвания.

Министърът бе категоричен, че правителството няма да се примири с уродливото явление купуване и управляване на гласове. МВР започва акция в цялата страна - до изборния ден на 11 юли. Целта е да се противодейства на изборните престъпления.

Бойко Рашков разкри, че в Кюстендил бивш министър на вътрешните работи е правил събитие с бивш областен управител, който е в болничен. Договаряло се е как да привлекат 15 000 македонци с български паспорти, които да гласуват тук в нашата страна.

Установени са адреси, на които са регистрирани много лица, което е останало от много години, като повечето са неактивни. Предприемат се действия тези регистрации да бъдат премахнати.

Министърът заключи, че публичността ще спомогне много за провеждането на едни честни избори и справедливи резултати от вота.

Над 20 000 служители на МВР ще участват в охраната и ще грижат за сигурността на изборите на 11 юли.

https://19min.bg/

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.