На 29 юли социалисти и симпатизанти ще се съберат на Бузлуджа

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/na-29-yuli-socialisti-i-simpatizanti-shte-se-saberat-na-buzludzha/24778 SvobodnoSlovo.eu
На 29 юли социалисти и симпатизанти ще се съберат на Бузлуджа

На 29 юли социалисти и симпатизанти ще се съберат в местността „Историческа поляна”, за да честват 126 години от организираното социалистическо движение в България и провеждането на Бузлуджанския конгрес.

Програмата за националния събор на левицата започна още в петък с посещението на председателя Корнелия Нинова на мемориалния комплекс "Бранителите на Стара Загора". По думите й битката за Стара Загора, спасяването на Самарското знаме е символ на свободния дух, на любовта към отечеството и саможертвата за него. „Иска ми се българският народ да си върне вярата, че силата е в него, че когато пожелае нещо, може да го постигне, както предците ни вярваха, пожелаха и взеха свободата си”, заявява Корнелия Нинова.

Освен десетките хиляди симпатизанти и членове на левицата, на традиционния събор под връх Бузлуджа ще присъстват и гости от съседни държави. Очаква се да пристигнат официални делегации и фолклорни ансамбли от Румъния, Македония и Гърция.

За втора поредна година ще се проведе колоездачно състезание за купа „Бузлуджа 2016“, която ще бъде връчена пред Паметника на свободата на връх Шипка.

Резултат с изображение за бузлуджа бсп

http://pogled.info

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.