"НЕ МОЖЕШ ДА МИ ПОМОГНЕШ,ЧЕДО" това бяха първите думи на тази баба ,когато отбих от пътя да я вдигна,мислейки си,че е паднала..

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/ne-mozhesh-da-mi-pomogneshchedo-tova-byaha-parvite-dumi-na-tazi-baba-kogato-otbih-ot-patya-da-ya-vdignamisleyki-siche-e-padnala/115586 SvobodnoSlovo.eu
"НЕ МОЖЕШ ДА МИ ПОМОГНЕШ,ЧЕДО" това бяха първите думи на тази баба ,когато отбих от пътя да я вдигна,мислейки си,че е паднала..

"НЕ МОЖЕШ ДА МИ ПОМОГНЕШ,ЧЕДО" това бяха първите думи на тази баба ,когато отбих от пътя да я вдигна,мислейки си,че е паднала..

Това е баба Бисера на 86 е ,не може да ходи от 2 години и буквално се влачи по земята за да оцелява.. Днес "случайно" се срещнахме на място на което ,нямах планове да ходя.

Не можах да я вдигна ,но отидох вместо нея до магазина да и напазарувам .

Тя се просълзи.. и ме покани да влезна с нея вътре ,нямала кафе от месец иначе би се радвала да пием кафе заедно и да си "подумаме" .

Баба Бисера е вдовица,губи и двамата си синове ,единия преди месец с внуците си не общува и така остава съвсем сама ..

За краката пие хапчета "ама не помагат" . Отидох да купя и хапчетата и' ,обаче после се оказа,че ги пие от 2 години ,когато последно я е преглеждал лекар .. А сега дали още трябва да ги пие не знае.

Седнахме да пием лимонада и да ми разкаже,мъката си (загубата на близките и същества) Мизерията в която живее не я мъчи,това,че се влачи и набира на ръце ,не я мъчи.

Мъчи я самотата .. пари не проси ,в старчески дом не иска да ходи . "неволята я учи да се справя" ми каза твърдо.

Иска само с някой да си дума от време на време и "да апнеме заедно пак" .

И въпреки скромноста й, има нужда от пералня ,котлон на ток и телефон поне ,покрива йтече и дупки зеят около външната и врата ..

Страшно изглежда тая къща ,която с мъжа й са съградили сами (и двамата сираци) ..

Но още по-страшно е да паднеш и да няма ,кой да разбере

А на края ме изпрати с огромна усмивка

ПП: всички снимки са направени с нейно съгласие и знание.

Всеки ,който иска и може да помогне да ми пише .

Моля, свържете се с Полина Янева -

0882142448

@ever_ythingisenergy е нейният инстаграм

Станислав Тенев - официална страница

Може да бъде изображение с 1 човек и усмихване

Няма налично описание на снимката.

Няма налично описание на снимката.

Може да бъде изображение с 1 човек и скутер

4 Коментара

П. Василев

преди 8 месеца

"Боже, колко мъка има по този свят Боже"

Коментирай

Финли

преди 8 месеца

В какво допуснахме да се превърне България!!!

Коментирай

Държава мащеха

преди 8 месеца

Трагедията(една от) на България!!! Къде са социалните служби, къде са продавачите на медицински пособия(в случая електрически инв. колички)??? Познавам един от тях-стана мултимилионер обогатявайки се изключително алчно от нещастието на хората...Ще дари ли някой такава количка? Ще назначат ли соц.служби личен помощник, защо не са го направили? И накрая-колкото и осигурени да смятаме, че сме в момента, утре всеки от нас може да изпадне в подобно положение. Ако сега не помогнем на тази жена, утре няма да има кой да помогне на нас... поставете се за миг на нейното място. Трябва да се помогне не само на нея- да се накарат държавните служби да се ГРИЖАТ за всички хора като нея. Държавата трябва да създаде фонд за парични помощи- за котлон, количка, пералня и т.н. и да назначи помощник за всички нуждаещи се. Не ви ли се къса сърцето...

Коментирай

Мишо

преди 8 месеца

Споко, това са "битовизми"! Важни са ни орките, да ги храним и отглеждаме тук и да им пращаме орУжие и помощи в Покрайнината! Щото "тъй рече Заратустра", господарят отвъд океана...

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.