Недялко Славов: Къде сте, родители? Защо не бойкотирате тая морална и нравствена престъпност?

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/nedyalko-slavov-kade-ste-roditeli-zashto-ne-boykotirate-taya-moralna-i-nravstvena-prestapnost/20252 SvobodnoSlovo.eu
Недялко Славов: Къде сте, родители? Защо не бойкотирате тая морална и нравствена престъпност?

"Това истина ли е? Каква е тая анкета в разрез с нашето законодателство? Как е допуснато от МОН? Къде е Конституционният съд с решението си за ИК, къде е БПЦ, къде са институциите за закрила на детето? Или е фейк новина?"

Така изригна авторът на романа "Камбаната", писателят Недялко Славов, по повод новината, че в анкета, пусната в 900 български училища децата трябва да се определя като „момче“, „момиче“, „друго“ и „предпочитам да не казвам“.

Анкетата е част от платформата на Еврокомисията за дигитализация на образованието „Селфи“, която се разпространява в 28 страни-членки на Евросъюза, в т.ч. и у нас.

Вариантите за отговор на въпроса за пола в анкетата са 4 – „момче“, „момиче“, „друго“ и „предпочитам да не казвам“.

Министерството на образованието е готово да поиска от Европейската комисия премахване въпрос в анкетата, в който български ученици над 9 години трябва да отбележат пола си, съобщи днес министър Красимир Вълчев, предаде БНР.

Над 900 български училища до момента са попълнили анкетата, каза министър Вълчев.

„В никакъв случай целта на инструмента не е да определи половата принадлежност. Не е сигурно, че това задължително противоречи и е свързано със социален пол, но дори и да е така, не мисля, че по някакъв начин рискуваме с това да индоктринираме децата или да проповядваме в системата трети пол“, каза той.

„Неведнъж съм казвал, че не подкрепям проповядването на джендър-идеологията. Не можем да го махнем. Той е един за всички. Не е преведен дори от нас. Може единствено ЕК, по наша молба, да го направи. Ще отправим такава молба, ако има обществено напрежение. Честно казано, аз не съм усетил такова обществено напрежение“, добави министър Вълчев.

На въпрос към просветното министерство защо в анкетата за пол фигурира графа "друго", при положение, че това противоречи на нашето законодателство, оттам отговориха, че SELFIE се провежда в 28 страни-членки на Европейския съюз. Методологията е ангажимент на Европейската комисия, а МОН единствено е разпространило информацията по училищата.

Ето какво напиcа по проблема писателят Недялко Славов, автора на романа "Камбаната":

"Това истина ли е? Каква е тая анкета в разрез с нашето законодателство? Как е допуснато от МОН? Къде е Конституционният съд с решението си за ИК, къде е БПЦ, къде са институциите за закрила на детето? Или е фейк новина?

Как е допусната изобщо? Къде са родителите на тези деца? Кой нормален родител ще позволи такава гавра с детето му? Трябва да обявят пълен бойкот, да забранят на децата си да попълват тази перверзия. Или мозъците им са полирани от чалга? Да отиват в училищата и да им окачват формулярите в тоалетната за голяма нужда. Това наистина е Содом и Гомор.

Говори се, че анкетата е проведена в 900 български училища. Това е огромен скандал! Къде сте, български родители, то е ясно, че няма кой друг да Ви защити децата. Защо спите. Защо не бойкотирате тая морална и нравствена престъпност!

Какво се случва, по дяволите? Ние да не сме в някаква клиника по евгенитика на фашисткия доктор Менгеле. Говори се, че анкетата е проведена в 900 български училища. Това е огромен скандал! Къде сте, български родители, то е ясно, че няма кой друг да Ви защити децата. Защо спите. Защо не бойкотирате тая морална и нравствена престъпност!"

http://epicenter.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.