Незаконните скрити камери са ненужни – от скорост гинат 6 души, от лоши пътища: 270 на година

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/nezakonnite-skriti-kameri-sa-nenuzhni-ot-skorost-ginat-6-dushi-ot-loshi-patishta-270-na-godina/25217 SvobodnoSlovo.eu
Незаконните скрити камери са ненужни – от скорост гинат 6 души, от лоши пътища: 270 на година

„Скритите камери на пътя, които ГЕРБ предлага като мярка за намаляване на жертвите от катастрофи са противозаконни, защото никой няма право да снима никого без негово знание и съгласие. По-лошото е, че няма да променят нищо, тъй като за миналата година от 700 убити, едва шест са поради превишена скорост, а 270 – заради лоши пътища и именно върху това трябва да работи правителството”, заяви шефът на МЕНСА Христо Радков пред България он еър. 19 минути напомня, че Върховният административен съд вече отмени скритите камери на КАТ. Пред водещия Владимир Сиркаров председателят на организацията на най-умните хора изнесе още шокиращи статистически данни.

Оказва се, че след лошите пътища, втора по численост група загинали в пътно-транспортни произшествия са ударилите се в дървета край шосето. Те са 80.

Според статистиката точно, колкото са жертвите от превишена скорост, са и тези на шофьори, които са имали повишено количество алкохол в кръвта. Също 6.

Христо Радков посъветва премиера да смени своите съветници, които по думите му или са некомпетентни, или го вкарват в заблуда. Според председателя на МЕНСА те не четат статистиката.

Той иронизира данните на МВР, че са хванати 9 хил. души без шофьорски книжки, защото докато е текла тази акция, за март, април и май тази имаме повишаване на жертвите: "Ако са хванали 9 хил. неправоспособни водачи, защо не намалят жертвите? Не ме интересува колко акта са написали и колко номера са свалили. Интересува ме утре като отида на море, да се върна жив. Пътната полиция трябва да спомага движението да се изчиства, а не да пише актове", обясни гостът на Bulgaria ON AIR.

19min.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.