Николай Радулов: Престъпността у нас намалява само на хартия

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/nikolay-radulov-prestapnostta-u-nas-namalyava-samo-na-hartiya/24020 SvobodnoSlovo.eu
Николай Радулов: Престъпността у нас намалява само на хартия

"Банкоматите се взривяват със самоделни взривни устройства, с които боравят и терористите. Някой може да извърши и терористичен акт”. Това каза пред Нова тв проф. Николай Радулов, бивш главен секретар на МВР и експерт по сигурност. Коментарът му у по повод взривените вчера и днес банкомати у нас.

По думите му престъпността се увеличава, въпреки че на хартия намалява. „Всяко неразкрито престъпление води до нови подобни”, каза той.

Попитан една банда или няколко извършват тези престъпления, експертът заяви, че е напълно възможно те да са няколко. „Последните взривове са с един и също почерк. Но ако се върнем към началото на годината, имаше банкомат, вързан за джип и влачен”, даде пример Радулов.

Само за последния един месец случаите на взривени банкомати са пет. Както и при предишните обири, крадците са използвали бутилка със сгъстен въздух.

Резултат с изображение за Николай Радулов

http://epicenter.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.