Нова тъпотия! Медиите виновни, че Росен духнал под носа на ченгетата

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/nova-tapotiya-mediite-vinovni-che-rosen-duhnal-pod-nosa-na-chengetata/23597 SvobodnoSlovo.eu
Нова тъпотия! Медиите виновни, че Росен духнал под носа на ченгетата

Mедиите са виновни за това, че опасният Росен е духнал по носа на ченгетата, тъй като много рано огласили за полицейската акция в Луково. Тази опорна точка пробута тази сутрин в една от националните телевизии кметът на селото Румен Колев.

Мъжът, обаче си спести много нелицеприятни подробности за работата на ченгетата, за да не лъсне колко безпомощно и некадърно действат и по този случай. За това ще напомним на Колев и тези, които го активират да говори идиотщини с някои факти.

Първо, медиите няма откъде да научат за действията на полицията, освен от „достоверните източници“ в МВР.  Обичайно това са или началниците, които не гонят резултати, а светкавичен рейтинг, или оперативните работници, пряко ангажирани със случая. Обществена тайна е, че информацията от вътрешното ведомство от край време тече към журналистите като през гевгир и никой не е в състояние да спре кранчето.

Части на жандармерията са започнали да се струпват в Луково още в ранни зори, много преди медиите да съобщят за операцията.  Появата на тежко въоръжени мъже и техника няма как да остане незабелязана в региона, в който иначе рядко стъпва униформен. Подобна информация се разнася със скоростта на светлината. Логично е самият Росен Ангелов да е видял суетнята и да е духнал.

Куриозен и непрофесионален е начинът, по който ръководството на МВР реши да залови евентуалният извършител на шесторно убийство. Без да е проучила предварително района и къщата, където той е живеел, полицията струпа масовка, за да го търси. Дори елементарно тайно наблюдение на къщата не е било организирано. Това са азбучни истини, които кой знае защо се пренебрегват. Експерти с опит са категорични, че е можело да се организира и тих подход към мястото, така че да не се даде възможност на Росен да си плюе на петите, а да бъде изненадан. Вместо това, ръководството реши да бие първо тъпана, а след това да действа. Явно "ювелирната" акция в Лясковец, не им е обица.

Кметът Колев изрече още куп небивалици. Например, че "опасният мъж" бил водил момиченца в къщата си. Ами като е водил момиченца, къде е дремал кмета и други от селото и не са съобщили в полицията? Кои момиченца е водил, защо няма оплакване от родители в прокуратурата или полицията? Кметът признава също, че местните и той знаели, че Росен живее в тази къща. Щом са знаели, защо не са казали на разследващите, а се е наложило те да я издирят и след това да се опрадават, че така изгубили време и "опасният мъж" имал възможност да избяга и да се укрие.

Масово шесторно убийство продължава да бъде не само неразкрито, но и да не е ясно дали наистина се търси истинския извършител или се действа на сляпо. За пореден път некадърността на професионалното ръководство взема връх и няма да е изненада, ако разкриването на кървавата баня се проточи във времето без гаранции за успех.

Не са виновни медиите и журналистите, а назначаването на хора в МВР, които нямат понятие от работата, която трябва да организират и вършат.  И ако Борисов, Цветанов и Цацаров не са разбрали досега, че информация от МВР изтича към медиите целенасочено, под контрола на висши ченгета, включително и главният секретар Младен Маринов - време е да се замислят. Ако този процес е по силите им, разбира се.

Да си бил шофьор на Мето Илиенски не е достатъчно, за да разбираш от полицейска работа. Обратното е.

Екип на Фрог

frognews.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.