Огнян Стефанов: В ЕС сме първи по несъбрано ДДС, няма кой да ни бие!

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/ognyan-stefanov-v-es-sme-parvi-po-nesabrano-dds-nyama-koy-da-ni-bie/23041 SvobodnoSlovo.eu
Огнян Стефанов: В ЕС сме първи по несъбрано ДДС, няма кой да ни бие!

В ЕС статистиките показват, че сме първи по несъбрано ДДС. Няма кой да ни бие. Миналата година ЕС и ЕК са приели нови правила, за да се намалява този проблем. Техните анализи са показали, че една част от тези пари се опират от банки, а голяма част отиват в престъпни и терористични организации. Това каза в Шоуто на Слави създателят на Фрог нюз Огнян Стефанов.

От вчера насам публикувахме самата новина, след това мнения на икономисти и политици, които казаха, че това е ултраскандално и трябва да има оставки, да бъдат посочени кои институции са виновни, за да се стигне до тези 16 млрд. Така започна коментарът на журналиста за изнесената на светло информация  на гражданско сдружение "Боец".

Оказа се, че тази сума от 16 млрд. 200 млн.  е това, което извън НАП службите са регистрирали. А реалната цифра е може би два или три пъти по-висока. Това са канстатираните загуби. Ами неконстатираните?! Най-големите дедесари в страната, прибрали 200-250 млн.,  са и най-недосегаемите. Човек прибрал 200 млн. сигурно  е заделил 50 млн., да не го закачат. Това са кухи фирми, износ, който се връща, това са фирми, в които работят юристи и икономисти, които реализират схеми, посочи Стефанов.

Преди два часа се обадих на един познат, че ще гостувам в шоуто и този човек ми каза: "Плевенчани сте по-големи винкели от перничани. Ще ви бият". Тук става въпрос за милиарди. И ние повдигаме този въпрос. Хората трябва да знаят, че всички пенсии могат да се вдигнат със 300 лв, всички заплати с 500 лв., ако беше събрано това ДДС.

Защо никой не говори и пише за това. Това е смъртта на българските медии. Трябва да идват патоанатомите. Българските  медии в този вид, в който хората си ги представят, не съществувут. Ясно е, чии са медиите. Но какво са правели през всичкото това време ДАНС, коментира Огнян Стефанов.

Той посочи и кой носи отговорност за тази кражба. Министерството на финансите и министърът са главен отговорник, в ДАНС има такива отдели, има МВР, икономическа полиция, прокуратурата ни е мощна като Съветския съюз, посочи той. Не знам как да се коментира, че министърът на финансите не знае за това ДДС. Не е възможно!

От ДДС няма да се върне нищо,  завърши  журналистът

.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.