От скандала с НДК разбрахме само, че върховният управляващ е разпоредил Тошо и Пешо да не се карат

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/ot-skandala-s-ndk-razbrahme-samo-che-varhovniyat-upravlyavasht-e-razporedil-tosho-i-pesho-da-ne-se-karat/25010 SvobodnoSlovo.eu
От скандала с НДК разбрахме само, че върховният управляващ е разпоредил Тошо и Пешо да не се карат

Голяма част от разговора за НДК стана ясен в социалните мрежи, а не във официалните съобщения на властта. Това каза за предаването „Преди всички" по „Хоризонт" PR-експертът Арман Бабикян, който изтъкна, че и Лиляна Павлова, и Мирослав Боршош са благодарили на премиера Борисов след срещата.

„Ако трябва да се върнем към комичния елемент, единият от двамата най-видни PR-и на властта - Никола Николов, говореше онзи ден за наглост по отношение на изказването на Мирослав Боршош, а вчера другият - Севделина Арнаудова, пък обясняваше как всичко е приключило с мир, любов и разбирателство. Наистина, доста нерадостна съдба е да обслужваш подобна власт, която през 24 часа има различни становища, но това пък на Борисов не му е за първи път", коментира Бабикян.

Експертът изтъкна, че разногласието между Павлова и Боршош за визията им за разходване на публичен ресурс е трудно обяснимо.

„Трагично, ако не беше комично, защото въпросът за управлението на публичния ресурс, не е на лични разбирания или на представи за света, нито пък е въпрос на творчество и по отношение към изкуството на финансите, тъй като има ясни правила за управлението на публичния ресурс и двамата задължително говорят за прозрачност, но така или иначе, официалното съобщение на министър-председателя, през думите на неговия говорител, прилича на нещо като "развод по взаимно съгласие заради несходство в характерите", като под "характерите" можем да сменим думата с "представи за управление на публичния ресурс", допълни Арман Бабикян и попита риторично.

„Някой разбра ли какво става с управлението на публичните финанси? Не! Единственото, което се разбра, е, че върховният управляващ страната е разпоредил Тошо и Пешо да не се карат. Решението за смяна на принципала на НДК ще бъде приведено в действие днес след решение на МС, той като това е органът, който трябва да направи промяната в борда, за да бъде възстановен изпълнителният директор", обясни Бабикян.

От скандала с НДК разбрахме само, че върховният управляващ е разпоредил Тошо и Пешо да не се карат

cross.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.