Откъде дойде модата да се стреля и убива в училищата? Откъде дойде модата деца да мразят и убиват деца?

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/otkade-doyde-modata-da-se-strelya-i-ubiva-v-uchilishtata-otkade-doyde-modata-deca-da-mrazyat-i-ubivat-deca/109854 SvobodnoSlovo.eu
Откъде дойде модата да се стреля и убива в училищата? Откъде дойде модата деца да мразят и убиват деца?

Откъде дойде модата да се стреля и убива в училищата? Откъде дойде модата деца да мразят и убиват деца? Откъде дойде модата на автомобилните гонки, дрогата, грабежите, стените, изпоцапани с уродливи графити, разюзданата простащина, наречена свобода на изразяване?

Кога и защо се превърнахме в гето на скудоумието, насилието и грозотата, ние тук, на Балканите, които имаме история, писменост, култура, музика, розови долини, Аполонии, древни паметници, слънце и дух за сто народа, природа и красота за приказ!?

И няма ли кой най-после да изкрещи, че от сутрин до вечер телевизиите бълват филми с насилие, убийства, наркотрафик, че ни натрапват убийци и оръжия всеки ден, че няма седмица или ден без кървави екшъни и пошлост от екрана, че кината предлагат същите филми – отвратителни, евтини, пагубни за формирането на младата генерация?

И няма ли кой да изкрещи, направо гръмовно да изреве, че поколения израснаха с това непрестанно екранно насилие, че от 1989 година насам то е неразделна част от ежедневната „възпитателна” кино- и телевизионна програма, че вече няма българско детско кино, че вече никой не се интересува в какво възпитават децата, важното е да се продават рекламите!?

И няма ли СЕМ да си сдъвче бумагите, дипломите и всичката комисийна ненужност, щом мълчи за това!?

И нека някой ми каже, че това са частници и излъчват, каквото се харчи, и нека някой ме убеди, че телевизиите, продуцентите, киноразпространителите не носят отговорност за формирането на ценности, и нека някой оспори, че евтиното, безвкусното, комерсиалното и кървавото са ежедневие!

Памет и мъка за разстреляните дечица в Белград!

Лидия Делирадева

1 Коментара

#идиоти вън

преди 9 месеца

Е тази мода дойде от най-модерната страна, а познайте от три пъти коя е тя?!?!?

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.