ПЪРВИЯТ МИЛИОН СЕ НАТРУПВА ОТ КРАЖБИ ОТ БЕДНИТЕ!

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/parviyat-milion-se-natrupva-ot-krazhbi-ot-bednite/21597 SvobodnoSlovo.eu
ПЪРВИЯТ МИЛИОН СЕ НАТРУПВА ОТ КРАЖБИ ОТ БЕДНИТЕ!

Отново, през 21 век, в Европейския съюз, правителството заяви намерение евентуално да дава помощи в храна за бедните. Толкова обидно, срамно и унизително - не за бедните - за тези, които толкова много крадоха, че оставиха хората гладни....

И си спомних едни други помощи - гладната Луканова зима на 1990 година. Когато магазините бяха празни, хората гладуваха буквално. Много не оцеляха - първите жертви на демокрацията, Бог да ги прости!

И се появи Агенцията за чуждестранна помощ...помощи от чужбина, американската царевица....

И някои бизнесмени и политици решиха да правят пари от храната за бедните. Двама от най-известните сред тях – Георги Гергов и Спас Русев – са натрупали първите си милиони именно благодарение на агенцията, която при своето основаване е оглавена от Петко Симеонов, по това време заместник-председател на Съюза на демократичните сили (СДС) и председател на предизборния щаб на Синята коалиция.

Вместо да разпределя помощите между нуждаещите се, АЧП търгуваше с тях – с помощта на посреднически фирми, които акумулират огромни печалби от своята дейност.

Първият милион на много от "новите" демократи...

Има много злоупотреби на АЧП, сред които особено скандален е прецедентът с огромното количество сухо мляко, доставено от Европейската икономическа общност (ЕИО), при което се оказва, че 720 тона от него са реекспортирани за Египет. Фирмата на Спас Русев „Артемис-6“ ООД, която е основен дистрибутор на хуманитарната помощ, доставяна на агенцията е на огромна печалба, тъй като нейният собственик същевременно е заместник-директор на АЧП.

На агенцията се даряваха и лекарства. Които не стигаха до аптеките, а се продаваха навън. А ние - българите се молихме на познати от чужбина за лекарства. Или стояхме на опашка пред "Каритас" /благодарности на католическата организация за това, че в онези години спаси живота и здравето на много хора, като раздаваше безплатно лекарства/.

Агенцията разпределя не само помощта, получена от частни дарители и фондации, но и тази от ЕИО. До 1992 г. тази помощ обхваща два транша, в които са дадени следните хранителни продукти: 11 000 тона замразено месо; 4000 тона краве масло; 7 700 000 тона мляко на прах. Друго голямо дарение, получено през този период, е изпратено от Щатите – 300 000 тона царевица. От отделни държави са получени също огромни количества – например Италия изпраща на гладните българи 10 000 тона ориз.

А за американската царевица усилено се говореше, че е заразена с плевел, който предизвиква алергии, астма, сърдечни заболявания. Кой обаче смее да каже нещо срещу дарителите....

Обикновено богатите забогатяват именно от бедните. И ВСЕ ОЩЕ ПОМНИМ КАКВО СЕ СЛУЧИ. И ВСЕ ОЩЕ АЗ ПОМНЯ ТЕЗИ, КОИТО СЕГА СЕ ВОЗЯТ ПО МЕРЦЕДЕСИТЕ И СА МИЛИАРДЕРИ, КАК ТОГАВА СЪС СТАРИТЕ ШЛИФЕРЧЕТА РАЗПРЕДЕЛЯХА НА КРЪГЛАТА МАСА РЕСОРИТЕ СИ. И НАТРУПАХА ПЪРВИТЕ СИ МИЛИОНИ НА ГЪРБА НА ГЛАДНИТЕ БЪЛГАРИ!

И сега далаверата с помощи за бедни е голяма. Погледнете фирмите, които са доставчици. Погледнете цените и качеството. Отговорът е ясен! Срамно е!

НИЩО НОВО ПОД СЛЪНЦЕТО....БОГ ГЛЕДА! И НИЕ ВИЖДАМЕ! И СПРАВЕДЛИВОСТ ЩЕ ИМА - ЗА ВСЕКИ ЕДИН ОТ ВАС!

Бог да пази България!

Елена Гунчева

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.