ПАТРИОТИЧНА СДЕЛКА ЗА ИЗТРЕБИТЕЛИТЕ: КУПУВАМЕ Ф-16, САЩ ДАВАТ СЪГЛАСИЕ ЗА ТРЪБАТА НА „ТУРСКИ ПОТОК“

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/patriotichna-sdelka-za-iztrebitelite-kupuvame-f-16-sasht-davat-saglasie-za-trabata-na-turski-potok/20873 SvobodnoSlovo.eu
ПАТРИОТИЧНА СДЕЛКА ЗА ИЗТРЕБИТЕЛИТЕ: КУПУВАМЕ Ф-16, САЩ ДАВАТ СЪГЛАСИЕ ЗА ТРЪБАТА НА „ТУРСКИ ПОТОК“

Правителството да предложи на Народното събрание да възложи на МС да подготви проект на международен договор и да проведе преговори с правителството на САЩ за придобиване на нов тип боен самолет - това предлагат министрите на отбраната и икономиката в доклада си, внесен днес в МС. Това обяви на пресконференция зам.-министърът на отбраната Атанас Запрянов.

Изборът на самолет не го прави министърът на отбраната, той е посредник, скромно отбеляза Каракачанов. Оттук нататък МС, ако вземе под внимание това предложение в доклада, следва решение на НС и преговори със САЩ, обясни той...

Ах, каква чутовна изненада ни сервират министрите на отбраната и икономиката – единият от ВМРО, другият – кадър на „Атака“!

След пионерското изявление на Цветан Цветанов от САЩ преди десетина дни, че изборът на боен изтребител ще е политически, на мига стана ясно – правителството ще купи Ф-16! А след екстрения телефонен разговор между Борисов и държавния секретар Майк Помпео всякакви съмнения отпаднаха.

Каракачанов обаче трябва да отговори на ред въпроси:

След като решението за избор на изтребител е политическо, защо вече втора година работи комисия към Министерството на отбраната, в която са генерали и мастити експерти?

Защо изборът се обявява в деня, в който Народното събрание е излязло в Коледна ваканция?

Вярно ли е, че е сключена сделка с Помпео по следната схема: България купува Ф-16, срещу което САЩ дават съгласието си за тръбата на „Турски поток“ през България, а Доналд Тръмп кани Борисов в Белия дом през пролетта на 2019-а?

И най-важното: дали изтребителният избор на военния министър не е изпросване на индулгенция за „паспортната афера“, която вече се обсъжда в коридорите на ЕК и НАТО?

Апропо, къде се скри Волен Сидеров?

Велизар Енчев

Снимка на Велизар Енчев.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.