ПАЗИ ИЛИ РЕКЕТИРА?

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/pazi-ili-reketira/20579 SvobodnoSlovo.eu
ПАЗИ ИЛИ РЕКЕТИРА?

Многократно съм питала: Кой ни пази? И пази ли ни изобщо? Да коментирам ли последните случаи на пребита възрастна жена от недосегаемите а 35 лева!? Или гонения със сабя полицай в Сливен, пак от недосегаемите?! И много случаи на арестувани полицаи за подкупи, за трафик на хора, за прикриване на наркоканали, за такса "спокойствие" за проституция и разстространение на наркотици?! И макар да не се знае какво точно се е случило, факт са изчезали СЕДЕМ ТОНА КОКАИН около Нови Искър, които трябвало да бъдат унищожени. Когато миналата година написах за бонусите на полицаите, че и 100 лева са им много, някои служители, които уж трябва да ни пазят, изляха тонове помия във фейсбук срещу мен, включително нецензурни обиди на лични съобщения. Но аз продължавам да задавам въпроса защо хората, на които им се плащат заплати да пазят обществения ред, гражданите и имуществото им, си осмислят кариерата само с опазване на властта на управляващата шайка и генериране на престъпни доходи от подобни "такси спокойствие" за търговци, проститутци, сводници, чрез подпомагане на престъпления, наркотици, кражби на коли. Дотам, че вече хората се страхуват от полицията, а не разчитат тя да ги защити. И когато някой ги ограби, не смеят да се оплачат, защото не знаят дали няма замесеи и полицаи.

Това, което се случва, е отвратително! Окончателно доказателство, че нямаме държава. Защото това не са единични случаи, а масова практика. И то за тези, които са хванати и са станали известни случаите. Представете си колко НЕ СА хванати. Като се започне от сериозните съмнения за вътрешния Министър Младенов и връзките му евентуално с Мето Илиенски. И се стигне до дребният полицай от малко полицейско управление в затънтен край на България, който в извънработно време прекарва мигранти нелегално. Замислете се - колко пъти сте били жертви на престъпления и колко пъти полицията е успяла да ви защити или да разкрие извършителя. Аз съм ограбвана няколко пъти, при които полицаите ме успокояваха, да благодаря, че съм жива и нямаше други последици. Всъщност, като се замислим, полицаите сами не могат да се опазят, ние искаме нас да пазят! Но това, което могат да направят, е поне и те да не се включват в престъпността и рекета върху българите. Става прекалено!

Елена Гунчева

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.