ПЕНСИОНЕРИТЕ ПАК СА ВИНОВНИ!

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/pensionerite-pak-sa-vinovni/86949 SvobodnoSlovo.eu
ПЕНСИОНЕРИТЕ ПАК СА ВИНОВНИ!

Може да бъде изображение с 1 човек и текстово съобщение

Видният евроатлантически икономист доцент Красен Станчев загрижено се произнесе, че отново пенсионерите са изплюскали бюджета. Видиш ли, точно пенсиите били виновни за цялата тази работа с бюджетния дефицит и въобще защо трябвало да се повишават изобщо. Евроатлантикът излиза с предложението пенсиите да се замразят, защото скокът им надхвърлял инфлацията.

Подобен цинизъм, глупост и откровена нечовечност рядко съм срещала. Този човек дали осъзнава как се живее с 400 лева на месец, след като си работил 40 години тежък труд? Дали осъзнава какво е да избираш между това да си купиш животоспасяващи лекарства или храна? Да знаеш, че до края на живота ще ядеш кисело мляко и хляб....

Много ми се иска хора с по пет хиляди лева заплати да не се произнасят колко трябва да е размерът на пенсиите и за какво стигат. Явно икономистът отдавна е изял човекът в конкретната личност. Защото зад всяка една пенсия стои човек. Човек, работил за тази държава. Човек, който има чувства, достойнство, живот. Който се чувства обречен, защото след като е работил цял живот, не може дори да живее достойно.

Срам ме е от подобни хора като този. Бюджетът си е бюджет. Но най-важното са хората. Те са основният капитал на държавата. Ако прежалим пенсионерите, утре ще е ред на децата, на младите....впрочем кой ли се интересува от българският народ, важно е грантовете да вървят....

Елена Гунчева-Гривова

10 Коментара

Срамувам се от

преди 1 година

такива икономисти! То, затова икономиката ни е на този хал! Стига с тези пенсии, защото те не се получават даром! Преди това по 40-сет години всеки е внасял ежемесечно! Да не започнат пенсионерите да питат къде им са осигуровките, а и имаше един Сребърен фонд, за който още няма отговор къде отиде! Така, че по- внимателно с пенсионерите! Питайте за заплатите на бордове, директори и всички такива!

Коментирай

ОЩЕ

преди 1 година

ДЪЛГО ЛИ ЩЕ ПРОДЪЛЖАВА ГЕНОЦИДА НАД ПЕНСИОНЕРИТЕ?

Коментирай

Чичо

преди 1 година

Красен Станчев да го духа!!!

Коментирай

Доброглас

преди 1 година

Г-жо Гунчева, много правдиви думи! Само ще допълня: децата отдавна са потърпевши от безцеремонно налагащия се евроатлантизъм – образователната система се грижи добре за това.

Коментирай

Иванов

преди 1 година

Горният НЕСРЕТНИК не е единственият. като него има стотици, че и хиляди. Отгледахме си такива олигарси като Георги Гергов, раздадохме и подарихме (не ние, а продажната пяна) всички активи на държавата, та вече от 33 години се изнася капитал, а правителствата теглят заробващи заеми. У нас отдавна не се инвестира в производствени дейности, инвестира се в частни хотели, по морето, в градове като Велинград и др. Няма по унизително състояние от това на БГ пенсионерите. Колко киловата може да си позволи един пенсионер, за да си пусне пералнята, за да си стопли вода за банята и за някакво отопление. Колко трябва да плати ако иска да има телевизор и интернет, че и телефон. И много важно и последните плащат 20% ДДС за всеки хляб и кофичка млеко. У нас разликата между бедни и богати е скандално голяма, най голям коефициент на ДЖИНИ, ПОЗОРЕН лидер в Европа. https://baricada.org/2020/04/30/inequality-2019/

Коментирай

Констанца

преди 1 година

Ами защо никой не пита за свръх високите депутатски заплати и добавките им? Скакво толкова се преработиха?!! За 39-те си години трудов стаж, двете си образования и научна степен "доктор" имам пенсия 519 лв. Ако щете вярвайте!

Коментирай

емигранд

преди 1 година

За лапачите на Сорос и други АНТИБЪЛГАРСКИ фондации геноцита на Българският народ е на преден план.

Коментирай

Гуда от връо

преди 1 година

Чилякът е завършен дерьмо-крат, няма защо да се чудите на акъла му!

Коментирай

Иванов

преди 1 година

Малко информация за пенсионерите в Канада. На всички пенсионери над 75 години правителството им ливна не по 70лева, а по 2000 долара на човек, освен редовната пенсия. Предложиха им току що безплатни билети по обществения транспорт, че и социални работници да ги обгрижват по домовете. Изрично е да се добави, че пенсиите има са далеч по- високи от нашите, когато много продукти са по- евтини. ДОСТОИНСТВОТО НА ВЪЗРАСТНИЯ В КАНАДА няма нищо общо с нашата мизерия, макар, че Канада се води английска колония и е притисната като сандвич, между Англия и Щатите, една социална държава, за която може само да се мечтае. Всеки, които има познати там може да получи детаилна информация, не за да увеличи горчевината от нашите изроди, а просто за да види до каква степен сме се одобичили.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.