Пенсия моя, враг мой!

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/pensiya-moya-vrag-moy/24070 SvobodnoSlovo.eu
Пенсия моя, враг мой!

Спи спокойно, българино! С пенсиите се захвана не кой да е, а самата Лиляна Павлова. И така ще ни оправи, че свят ще ни се завие! Дори и това да е фалшива новина в сайтовете, проблемът с "оправянето" си остава и показва, че Лиленце-Пиленце, както и колегите й, и баш бащицата Бойко Борисов, май само прелитат над родината и въобще не знаят що е то бедност и мизерия. Не че някога Павлова е знаела, де, но това не й пречи да реве: майка ми е с минимална пенсия. О, Павлова, при вашите възможности в родата, тази пенсия въобще не й трябва на майка ти. Виж, за другите мизерстващи родители държавата си измива ръцете от труда, с който те са я изградили! А най-гадното е внушението на управниците сега, че "алчните старци" тежат на бюджета. Те добре са усвоили бакалските сметки - емигранти пращат над 1,6 милиарда лева годишно за своите бедни роднини, а кабинетът отчита стабилност и се хвали. Същата тази стабилност, която Павлова и колегите й не крепят на плещите си, а я крадат като за световно от последния залък на данъкоплатеца, дръзнал да остане в това блато, дето крякат само жаби.

Отпор на тази наглост бе и вчерашният протест на пенсионери пред парламента с искания за по-високи пенсии. Недоволството на жълтите павета повтори искането на възрастните за по-високи пенсии догодина, за разлика от тази, дето и пет лева увеличение се досвидяха на нашите "спестовници", които морна вода не пият... А заплатите им са от парите на хора, работили по 50-60 години.

Ще се борим за това, което сте ни поръчвали винаги - достойни старини за достойни хора, обещаха на възрастните депутати от БСП. Другите надали ги чуха и видяха под прозорците на онази сграда, където съединението в девиза й въобще не отчита обидата и сълзите на останалите без грижа от държавата самотници в достолепна възраст.

Ева Костова

Резултат с изображение за пенсионери протест

http://duma.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.