Подаването на сигнала за екзекуцията на Мартин Нотариуса забавен с близо час. Каква е причината?!

Огромното закъснение при подаването на сигнала е дало възможност на убиеца да се измъкне необезпокоявано от полицейската блокада

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/podavaneto-na-signala-za-ekzekuciyata-na-martin-notariusa-zabaven-s-blizo-chas-kakva-e-prichinata/127113 SvobodnoSlovo.eu
Подаването на сигнала за екзекуцията на Мартин Нотариуса забавен с близо час. Каква е причината?!

Огромното закъснение при подаването на сигнала е дало възможност на убиеца да се измъкне необезпокоявано от полицейската блокада

Запознат от МВР разкрива, че домът на убития Мартин Нотариуса в затворения жилищен комплекс „Глория Палас е бил старателно почистен от съпругата му – полицайката от ГДБОП Гергана Божанова. Тя е направила това веднага след кончината му и разбира се преди появата на разследващите криминалисти от отдел „Убийства“.

 

Още в деня след поръчковата екзекуция на Мартин Божанов директорът на СДВР Любомир Николов многозначително коментира на брифинг, че сигналът за убийството на Мартин Нотариуса е бил подаден цели 50 минути, след като Божанов е бил застрелян. До момента няма логично обяснение защо охранителите на бариерата от комплекса „Глория Палас“ не са сигнализирали за убийството, макар то да се е случило на десетина метра от будката пред парадния вход на затворения комплекс. Официалната версия на разследващите че съсед е станал свидетел на екзекуцията но от страх за живота си се е прибрал веднага вкъщи, без да подаде сигнал до полицията.

 

Неофициално обаче се мълви, че обаждането до спешния тел. 112 е било забавено почти с един час, за да може съпругата на Нотариуса да прочисти дома му.

 

„И двата сейфа в дома на Мартин Божанов бяха опразнени. Оказа се, че и камерите за видеонаблюдение пред дома му са били изключени“q разкрива запознат с разследването на убийството на Нотариуса.

 

Според слух, който се разпространява в МВР, съпругата на Мартин Божанов е забавила подаването на сигнала, за да изпразни от пари и документи семейните сейфове. Мълви се, че служителката в ГДБОП Гергана е изнесла чували с пари и документи от къщата като вещите били складирани в друг апартамент на територията на комплекс „Глория Палас“.

 

Според сайта Lupa.bg убийството на Мартин Нотариуса се е случило на метри от дома на Любена Павлова – бившата съпруга на Петьо Петров – Пепи Еврото.

Нашумялата като Снежанка от закриляната от прокурори, съдии и полицаи банда за рекет „Осемте джуджета“ дама обитава жилище, което е купила от Мартин Божанов. Твърди се, че Любена Павлова трябвало да гостува с новороденото си бебе в дома на Мартин Нотариуса и поради тази причина 51-годишният аферист е излязъл от къща си, за да вземе храна от изискан ресторант наблизо.

Божанов беше ликвидиран  от дебнещ го наемен убиец докато разговаря по мобилния телефон пред автомобил си.

 

Огромното закъснение при подаването на сигнала е дало възможност на убиеца да се измъкне необезпокоявано от полицейската блокада, която беше поставена в София цели два часа след убийството на Мартин Божанов.

Източник: Уикенд, crimesbg.com

4 Коментара

Azra123

преди 2 месеца

Един боклук по малко.

Коментирай

Ангелина

преди 2 месеца

До Азра 123 - Този "боклук " обаче ,не би могъл да развива подобна дейност ,без съдействието от негови себеподобни от правораздавателните ,правоохранителните органи и останалите институции и покровителстван от политици.За тези "съдействащите му " и покровителите му ,трябва да не се "спасят" по неговия начин ,а да има за тях справедливо правосъдие ,а не "сляпо" ,каквото те поръчково изпълняват. Защо не се предприемат никакви действия спрямо "съпругата му" - служител та ГДБОП внедрена само там ,за да е "къртица - информатор" ,която злоупотребява със служебното си положение ,независимо ,че в момента е по "майчинство" ,както твърдят.Невинните хора ги унищожават без вина,а престъпниците покровителстват или тя е извършила "специална операция- прочистване " за "политическото лоби" ?!.

Коментирай

Ангелина

преди 2 месеца

До Азра 123 - Този "боклук " обаче ,не би могъл да развива подобна дейност ,без съдействието от негови себеподобни от правораздавателните ,правоохранителните органи и останалите институции и покровителстван от политици.За тези "съдействащите му " и покровителите му ,трябва да не се "спасят" по неговия начин ,а да има за тях справедливо правосъдие ,а не "сляпо" ,каквото те поръчково изпълняват. Защо не се предприемат никакви действия спрямо "съпругата му" - служител на ГД БОП внедрена само там ,за да е "къртица - информатор" ,която злоупотребява със служебното си положение ,независимо ,че в момента е по "майчинство" ,както твърдят.Невинните хора ги унищожават без вина,а престъпниците покровителстват или тя е извършила "специална операция- прочистване " за "политическото лоби" ?!.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.