Помните ли кой стои зад Гинка?

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/pomnite-li-koy-stoi-zad-ginka/22302 SvobodnoSlovo.eu
Помните ли кой стои зад Гинка?

"Уважаеми българи, помните ли Гинка Върбакова и кой стои зад нея?". Това написа лидерът на БСП Корнелия Нинова във "Фейсбук", след като парламентът одобри доклада на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) за миналата година.

Това стана въпреки възраженията на левицата. Ето какво написа лидерът на БСП в социалната мрежа:

"Уважаеми българи, помните ли Гинка Върбакова и кой стои зад нея? Заради продажбата на ЧЕЗ България променихме Закона за енергетиката и дадохме правомощия на КЕВР да не разрешава такива тъмни сделки.

Събрахме и внесохме над 200 000 подписа за спирането на продажбата.

Днес питах КЕВР какво направиха по този въпрос.

Най-нагло Иван Иванов ми отговори, че законът е лош и затова няма да го приложат, а мнението на 200 000 българи не важи за тях, защото не е референдум. ГЕРБ подкрепиха Иванов.

Хора, разбирате ли какво означава това? Орган, избран от Народното събрание казва на парламента -"няма да ви изпълнявам законите". Депутатите от ГЕРБ му ръкопляскат. Защо? За да прикрият Гинка от Пазарджик и покровителя от Банкя. А дали това има нещо общо с повишаване на цените от 01.07.?", пише Нинова.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.