Проф. Костов: Когато си слугувал на властта и си разчитал, че за награда можеш да правиш каквото пожелаеш

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/prof-kostov-kogato-si-sluguval-na-vlastta-i-si-razchital-che-za-nagrada-mozhesh-da-pravish-kakvoto-pozhelaesh/8718 SvobodnoSlovo.eu
Проф. Костов: Когато си слугувал на властта и си разчитал, че за награда можеш да правиш каквото пожелаеш

Когато си слугувал на властта и си разчитал, че за награда можеш да правиш каквото пожелаеш, защото си недосегаем за проверки и санкции, просто замълчи и се оттегли, както направиха други, които се провалиха по подобен начин и не се показват от години пред обществото. Такъв коментар направи в социалните мрежи проф. Коста Костов по повод уволнението на директора на УМБАЛСМ „Н.И. Пирогов“ – проф. Асен Балтов.

Балтов излага името на институцията, която ръководи и на колегите си, които се ползват с висок авторитет сред медицинското съсловие и обществото. Жалко, че слага петно върху болница с висок обществен престиж, в която работят колеги с висок професионализъм, споделя проф. Костов.

Той е на мнение, че действията на бившия ръководител на най-голямата спешна болница у нас накърняват както правата на пациентите, така и името на всички, работещи в лечебното заведение.

„Асен Балтов да се извини на пациентите и колегите си за всичко, което е вършил без знанието на колегите си и в ущърб на авторитета на лечебното заведение, което под негово ръководство трябва да търпи подобни санкции и да поема унизително петно върху институционалния си авторитет. Същото да направят и останалите директори, които са си позволили подобни нарушения и са изложили престижа на съсловието“, настоява проф. Костов.

„Подкрепям действията на министър Стойчо Кацаров, който смело и без компромис застава в защита на законността и авторитета на българското медицинско съсловие“, завършва коментара си проф. Коста Костов.

https://19min.bg/

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.