Проф. Михаил Мирчев: Най-сетне някой в България трябва да влезе в затвора за голямата корупция

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/prof-mihail-mirchev-nay-setne-nyakoy-v-balgariya-tryabva-da-vleze-v-zatvora-za-golyamata-korupciya/24959 SvobodnoSlovo.eu
Проф. Михаил Мирчев: Най-сетне някой в България трябва да влезе в затвора за голямата корупция

Най- сетне някой в България трябва да влезе в затвора за голямата корупция. Това заяви в сутрешния блок на БТВ проф. Михаил Мирчев.

Той коментира размяната на остри реплики между президента Румен Радев и втория човек в ГЕРБ Цветан Цветанов, както и двете парламентарни комисии – за избора на нов изтребител и за ремонта на НДК.

Според проф. Мирчев атаката на Цветанов към Радев са, защото „трябва да се спасяват Ф-16-ките“.

Президентът не може да стои като благородна статуя, когато върху него се сипят обвинения, подчерта той. Според него в рамките на ЕС винаги се плащат някакви комисионни.

„Комисията нищо няма да реши сама по себе си, тя само ще рови и ще създава интриги.

Нека има комисия, но да не очакваме тази комисия да реши проблемът. Проблемът ще го реши президентът Радев с премиера Борисов“, каза още проф. Мирчев.

За другата комисия – за НДК, той заяви, че прокурорите трябва да си свършат работата.

„Рискуваме ЕС да каже, че България няма да бъде председател, дайте да си дадем сметка за това“, обърна внимание той.

Почти по всички изброени проблеми другият гост в студиото - Георги Харизанов от Института за дясна политика, зае противоположни позиции. „Всеки идва в политиката със своята история. Съпругата на президента бе назначена на два договора, когато той бе начело на ВВС“, припомни той.

След сформирането на тази комисия, всичко да бъде прозрачно и пред медиите, смята той за органа, който ще разследва закупуването на изтребителите.

Репликите на президента са в стил Яне Янев, подчерта Харизанов.

Запитан трибунал ли ще бъде тази комисия, той отвърна: „Надявам се, е това не е така.“

Народните представители и обществото нямат доверие на Сметната палата и финансовите институции, е неговото мнение за това защо е сформирана комисията за НДК.

Резултат с изображение за Проф. Михаил Мирчев

http://epicenter.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.