Прокуратурата ще проверява има ли наркотрафиканти в Народното събрание

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/prokuraturata-shte-proveryava-ima-li-narkotrafikanti-v-narodnoto-sabranie/23911 SvobodnoSlovo.eu
Прокуратурата ще проверява има ли наркотрафиканти в Народното събрание

Върховната касационна прокуратура е започнала проверка на думите на премиера Бойко Борисов, че в парламента има хора, които са замесени в наркотрафик. Това каза говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

Проверката е започнала по сигнал на Гражданско движение „Боец“ от 14 ноември и на движение „Възраждане“ три дни по-късно.

По-рано днес парламентарната група на „БСП за България“ поиска главният прокурор Сотир Цацаров да разпита премиера Бойко Борисов за изказването му „…в парламента продължават да стоят хора, които са замесени в наркотрафик, хора, които са купували гласове, и то на затворници“. Румяна Арнаудова обясни, цитирана от БТА, че сигнал от левицата не е получаван. Тя уточни, че ако и от „Позитано 20“ поискат проверка, сигналът на БСП ще бъде присъединен към другите два.

„Дневник“ припомня, че миналата седмица Цацаров обяви пред медиите: „Да се хаби ресурс на прокуратурата за политически изказвания – било то на премиера, било то на лидера на опозицията, някак си ми се струва доста пресилено.“

Резултат с изображение за Прокуратурата

http://transmedia.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.