Прокурор Милко Момчев: Не бих се страхувал да повдигна обвинение на Иван Гешев

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/prokuror-milko-momchev-ne-bih-se-strahuval-da-povdigna-obvinenie-na-ivan-geshev/5072 SvobodnoSlovo.eu
Прокурор Милко Момчев: Не бих се страхувал да повдигна обвинение на Иван Гешев

"Не бих се страхувал да повдигна обвинение на Иван Гешев".

Това заяви в предаването "Денят с Веселин Дремджиев" по TV+ прокурор Милко Момчев от Софийска градска прокуратура.

"Прокуратурата има нужда от промяна, да има открито лице към обществото", смята той.

"Смели и достойни магистрати има, те имат нужда от подадена ръка. Време е да се създаде свободен и независим орган, който да контролира членовете на ВСС", посочи той.

"Специализираната прокуратура доказа, че е неефективна", смята прокурорът.

"Оказва се, че не е толкова лесно, когато прокурор установи данни за извършено престъпление, да се самосезира и да изкара делото докрай. Съвсем скоро се самосезирах по медийна публикация. Едно от засегнатите лица обжалва моите действия пред Софийска апелативна прокуратура, която постанови, че делото трябва да се вземе от мен и да се даде на друг прокурор", посочи той.

"В тези два случая - "Барселонагейт" и "Жоси" според мен има потенциал за разследване. Няма пречка да се започне проверка или разследване, да се стигне до край и ако има данни за престъпление, да има и обвинения", смята прокурорът.

"ВСС допусна тежки нарушения на собствените си правила при процедурата за избор на европейски делегирани прокурори", разкри той.

Целия разговор можете да гледате във видеото:

fakti.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.