Протестиращите майки: В промените за хората с увреждания няма реформа

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/protestirashtite-mayki-v-promenite-za-horata-s-uvrezhdaniya-nyama-reforma/22018 SvobodnoSlovo.eu
Протестиращите майки: В промените за хората с увреждания няма реформа

Законопроектът за хората с увреждания не удовлетворява протестиращите майки и омбудсмана Мая Манолова. Те смятат текстовете за дискриминационни и лишени от реформи.

Те посочиха, че едва в 22 ч. вчера са получили последния вариант на текстовете.

Според Манолова, в проекта няма никакви гаранции за спазването на индивидуален подход и индивидуална оценка, а освен това не се променят политиките по отношение на помощните средства и медицинските изделия. Освен всичко това, в допълнителните разпоредби е ясно написано, че новият закон няма да влезе в сила в близките месеци.

Майките не разбират какво точно национално представителните организации подкрепят, защото, освен финансовата подкрепа от 20 лева, която щели да вземат хората с увреждания, в него не се предлагали никакви конкретни реформи. Те поискаха оставките на председателя на Агенцията за хората с увреждания Минчо Коралски и на зам.-председателя на Националния съвет за интеграция на хората с увреждания Адриана Стоименова.

.

http://frognews.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.