Радан Кънев: Конфискация без присъда е бюрократичен произвол

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/radan-kanev-konfiskaciya-bez-prisada-e-byurokratichen-proizvol/20672 SvobodnoSlovo.eu
Радан Кънев: Конфискация без присъда е бюрократичен произвол

Когато наближат избори, циганската тема избухва. Криминални престъпления се експлоатират и се правят етнически скандали. После идват избори и започва купуването на гласове.

Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ Радан Кънев от "Демократична България".

Нещата седят така от много години и няма никакво развитие. Няма никакъв анализ на циганския проблем. Рано или късно това ще се превърне в много по-голям проблем от този, който виждаме в момента.

"Ясно е, че има много голям процент на престъпност сред циганите, но това не единственият проблем. В циганските гета има санитарни проблеми, проблеми с незаконното строителство, образователни проблеми. Много от политиците използват тези проблеми, за да могат да купуват гласове на изборите. Ням образован и интелигентен човек, който да тръгне да продава гласа си. Гражданска война няма да има и говоренето по тази тема е опасно. Факт е обаче, че агресията ескалира. Днес отново чухме за криминално нападение от човек, който има 30 криминални прояви. Какво прави този човек на свобода? Беззаконието в цялата страна се засилва", каза още той.

Радан Кънев коментира и темата за избор на нов изтребител. "Много ми е интересна позицията на президента Румен Радев. Преди години той е подкрепял да се закупят F-16, а сега открито критикува този избор на правителството. След като веднъж е взето това решение, то трябва да бъде придвижено напред и реализирано. Не може пак това решение да се връща назад и да се замазва. Модернизацията на българската армия е необходима и трябва да се вземе политическо решение, както и да се носи политическа отговорност", категоричен беше Кънев.

По думите на Кънев е особено потресаващо, че прокуратурата подкрепя, че може да има конфискация след оправдателна присъда. Това означава, че прокуратурата е наясно, че повдига калпави обвинения, които са несъстоятелни.  „Законността ли ни управлява или бюрократичен произвол?“, запита в края на разговора Радан Кънев.

.

frognews.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.