Разпитват министър Нанков и 30 от АПИ за смъртоносния път до Своге

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/razpitvat-ministar-nankov-i-30-ot-api-za-smartonosniya-pat-do-svoge/21876 SvobodnoSlovo.eu
Разпитват министър Нанков и 30 от АПИ за смъртоносния път до Своге

Следствието започва разпити на всички чиновници, които имат отношение към възлагането на ремонта и приемането на смъртоносния път в Искърското дефиле, на който при катастрофа на автобус на 25 август загинаха 17 души, научи "24 часа".

На пътя е бил положен асфалт с много високо съдържание на варовик, обяви преди два дни регионалният министър Николай Нанков. В сряда пък премиерът Бойко Борисов се закани да няма прошка за нито един замесен.

Разпитите започват в четвъртък сутринта.

В 10 часа в Националната следствена служба ще бъдат разпитани около 30 човека, свързани с катастрофата край Своге. Призовки за разпит са получили - цялата контролна строителна комисия, която е приела пътя, както служители на АПИ, свързани с процедурата по приемане на отсечката. Ще бъде разпитан и министърът на регионалното развитие Николай Нанков.

Вероятно за разпити ще бъдат повикани и бившите директори на АПИ Лазар Лазаров и Дончо Атнанасов.

Николай Нанков СНИМКА: Архив

http://24chasa.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.