РЕФЕРЕНДУМ ЗА УКРАЙНА

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/referendum-za-ukrayna/54627 SvobodnoSlovo.eu
РЕФЕРЕНДУМ ЗА УКРАЙНА

 

В Добруджа „Възраждане“ регистрира много добър резултат на последните избори. На следващите успехът ще бъде още по-голям, ако Констадин Костадинов предложи референдум за Украйна. 

Българските зърнопроизводители онемяха от изненада пред вълната от жито нахлула внезапно от Изток, която първоначално бе предназначена за Египет. Кой кого пита? Кой подписва и от името на кой? Фон дер Лайен вместо да защити българи и румънци, веднага обеща финансови помощи. Какво означава това: Умирайте, ние от Комисията, поемаме разходите за погребението ви! Подобна постановка не е предвидена никъде! Не е обсъждана от никой, нито е гласувана някъде. Къде остава същността на съюза? Той бе създаден за да защитава местните производители и в последно време да ни освободи от енергийната зависимост. Диверсификацията по отношение на газа и на петрола, рано или късно ще вдигне цените на изкопаемите енергийни източници. Ако в Брюксел мислят, че евтините украински козунаци ще компенсират напрежението на борсите, може би са решили да жертват европейските зърнопроизводители. На първо място както винаги са най-малките.

Трудно е да се проникне в лабиринта на европейските институции. Още по-трудно е да се разберат решенията, взети явно против интересите на редовите граждани. Някъде там е постигнато съгласие за ускорено приемане на Украйна в съюза. Ако това се случи, Украйна с нейните 606 хиляди квадратни километра, ще стане най-обширната европейска страна. А 25-те милиона тона пшеница, които произвежда се излеят на европейския пазар, ще предизвикат истинско зърнено цунами. 

Най-упоритият адвокат на украинската кандидатура е госпожа Фон дер Лайен. Единствената високо поставена чиновничка, която не е избирана, а назначена. Съответно не носи отговорност пред каквито и да е избиратели. Тя съзнава, че предизвиква недоволство с решенията си и вместо да докаже правотата на поддръжката към Украйна, страна във война с неопределени граници, Фон дер Лайен кандидатства за председателство на НАТО. Ако успее да замести Столтенберг през октомври т.г. означава, че бяга от отговорност и заличава следите на поразиите направени от нея.

Освен, че правилника за приемане изисква от страните кандидатки – сигурни граници, добросъседски отношения, действащата съдебна система и спазване на правата на гражданите, не е тайна че, нито едно от тези условия не са спазени от Киев. Затворите са пълни с опозиционери, а Украйна е прочута като най-корумпираната европейска територия. Зеленски не спира да тръби, че украинците се сражават за нашата свобода. Може би поляците и естонците му вярват, но българите категорично – не. Най-неприемлив е неговият аргумент за европейските ценности. 

За какви „ценности“ се борят украинците, когато в цяла Европа „Сурогатното майчинство“ е забранено и строго наказуемо. То е несъвместимо с европейския морал, принципи и закони. Въпреки бомбите, въпреки жертвите, BiotexCom фирмата която дава под наем утробите на украинските жени, продължава да търси нови клиенти, като гарантира сигурността на „майките“ и на новородените в подземни скривалища в Киев!?

Един ден войната ще приключи. Според Зеленски, украинците ще се бият до последния човек. А след това? Украйна превърната в пустиня, кой ще храни вдовиците и техните деца? Възможно ли е вълната на зърнени храни да e в крак с другата вълна – човешката?

Божидар Чеков 

2 Коментара

жоро

преди 1 година

За българският лев подписите са там на цялата рода . На изборите също . Но ако Възраждане излезе да защитава нашите зърнопроизводители първо ние ще сме против които гласувахме За . Познавам няколко зърнопроизводители почти всички са беднички с нови джипове 4х4 . Няма да навлизам по дълбоко и в парка им който е само с американска техника нито пък ще питам откъде са дошли толкова пари на завалийките та да купят тая техника . Миналата година на собствениците на земя предложиха за кг.царевица от 0.70лв. до 1.00лв . Дали и украинското зърно е на такава цена , не вярвам . От доста време вече нищо българско не купувам и предполагам че не съм само аз в това положение. Предпочитам вече чуждото което е според джоба ни . Станахме толкова алчни че вече сами почнахме да се крадем.

Коментирай

Гошо

преди 1 година

Това ,че крадлата Фон дер Лайнен , кандидатства за председател на НАТО е добра новина . С такива негодници като нея , тая сатанинска организация, неминуемо ще се разпадне .

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.