РЕПОРТАЖ ОТ БЛОКАДНА СОФИЯ: БЕЗУМИЕТО КЪМ ВЪЗРАСТНИТЕ ХОРА, КОИТО УЖ „СПАСЯВАТ“!

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/reportazh-ot-blokadna-sofiya-bezumieto-kam-vazrastnite-hora-koito-uzh-spasyavat/16527 SvobodnoSlovo.eu
РЕПОРТАЖ ОТ БЛОКАДНА СОФИЯ: БЕЗУМИЕТО КЪМ ВЪЗРАСТНИТЕ ХОРА, КОИТО УЖ „СПАСЯВАТ“!

Часът е 10:37 мин. Влизам да пазарувам в кварталния супермаркет „Фреш Маркет”, в комплекса след парка Заимов. Магазинът е празен. Вътре има най-много 6-7 души. Веднага след мен, още на входа възниква страхотен скандал.

Една доста едра млада представителка на Фреша крещи на възрастен и трудно подвижен човек на видима възраст около 75-80 години. „Нямаш право да пазаруваш тук след 10:30. Не видя ли заповедта пред входа !”. Човекът е доста интелигентен на вид и я моли за изключение, тъй като много трудно ходи, а иска да купи само един хляб, а и закъснял само с 7 минути. Администраторката обаче няма милост! Веднага предложихме помощ и едно по-младо момче, клиент, се върна и напазарува за пенсионера хляб.

Напазарувахме нашите неща набързо и на връщане , пресичайки парка Заимов виждаме нещастния пенсионер с бастун, подпрял се на едно дърво. Та той едва се придвижва! Какво ли му е на душата сега. Та пътят до проклетия магазин явно е бил много тежко изпитание за него и за малко да остане и без хляб. То това е направо ужасно.

В същото време на крайна пейка в центъра на парка чуваме познат глас, на един възрастен инвалид, който всеки ден успява да се добере до парка с инвалидната си количка. Явно е самотен и когато е слънчево и топло прекарва топлата част на деня тук, в компания на един негов приятел, също инвалид. Явно на него се беше обадил по телефона и разказва , че току-що мина полицейска кола и го подканили да си ходи. „Няма да им се дам. Ако искат да ме изнасят, едвам съм стигнал до тук! Ще седя тук на слънце до довечера.” споделя той на своя приятел. Е има още и бойни старци при нас.

И още нещо. Разбирам, че хората, които са навършили 60 годишна възраст, но все още не са достигнали пенсионна такава ще имат много голям проблем. Работното им време започва в 8:30 -9:00 и при това положение кога да пазаруват?

Според администраторката на ФРЕШа след 10:30 те изобщо нямат право да влизат в магазина . За справка, прилагаме снимката от входа на магазина, направена днес.

Владимир Владимиров

afera.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.