Съдът задължи НАП да предостави на БОЕЦ докладите за несъбраното ДДС!

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/sadat-zadalzhi-nap-da-predostavi-na-boec-dokladite-za-nesabranoto-dds/22126 SvobodnoSlovo.eu
Съдът задължи НАП да предостави на БОЕЦ докладите за несъбраното ДДС!

С решение 4708 Административен съд София -град, съдия Калина Пецова отмени отказа на НАП да ни предоставят докладите си до Министерството на финансите за източеното ДДС! Това е важен пробив, защото доказваме, че министър Владислав Горанов е знаел и е бил запознат с размера на източеното ДДС! Припомняме, че през март БОЕЦ огласихме документи получени по ЗДОИ от НАП, от които става ясно, че след 2000г. над 16.2 МИЛИАРДА ЛЕВА е размера на несъбраното ДДС по влезли в сила ревизионни актове на НАП! По този повод БОЕЦ получихме и официално писмо от министъра на финансите, Владислав Горанов, с което ни уведомява, че не е запознат и в министерството не  разполагат с тази информация. Още тогава заявихем, че това е лъжа, с която Горанов се опитва да се измъкне от отговорност осъзнавайки размера на скандала и нанесените на държавата щети заради неговото бездействие и неупражнен контрол върху дейността на НАП. През последните почти десет години Владислав Горанов е два мандата министър на финансите и един мандат зам. министър. Той е и председатетел на управителният съвет н НАП.

Преди месец БОЕЦ разкрихме и че прокуратурата , включително и зам. главният прокурор Иван Гешев,  през последните няколко години е сключила 2135 (две хиляди сто тридесет и пет) споразумения с ОПГ-та и лица уличени в данъчни измами и източване на ДДС. Това потвърждава съмненията ни, че схемите за източване на милиарди ДДС от бюджета на държавата се реализират с прякото съучастие на интитуциите – НАП и прокуратурата. Мафията е превзела държавата и използва институциите за достъп до обществените средства и прикриване на престъпленията си.

Внесохме сигнали до всички компетентни органи, включителни и до ЕК. Внесохме и конкретни сигнали срещу Владислав Горанов и Бойко Борисов.  И продължихме битката си за установяване на Истината за този най-голям грабеж в новата ни история. Последваха тежки удари срещу нас, но те само ни амбицират още повче! За съжаление съдът потвърди отказа на НАП да ни предостави и списък на фирмите източили милиардите ДДС с аргумента, че това представлява данъчна и осигурителн тайна. 

Битката продължава!

ПРЕДИСТОРИЯТА!

На 18.04.2018г БОЕЦ внесохме жалба в Административен съд София – град срещу отказа на НАП да ни предоставят докалдите си за несъбраното ДДС и  имената на фирмите длъжници, с установени задължения за ДДС на обща стойност над 16.2 милиарда лева.

На 20.03.2018г. на пресконференция в БТА София, БОЕЦ изнесохме документи, от които става ясно, че за периода след 2000г. над 16.2 милиарда лева са установените с ревизионни актове на НАП задължения и злоупореби с ДДС, като почти 6 милиарда лева вече са обявени за несъбираеми. В следващите дни БОЕЦ сезирахме всички институции – прокуратура, парламент и президент, включително и Европейската комисия. Единствено от ЕК ни уведомиха, че нашите сигнали са изпратени до кабинентите на ресорните еврокомисари, а от прокуратурата препратиха сигнала ни срещу Борисов и Горанов заради ДДСгейт в специализираната прокуратура на Иван Гешев, който мълчи вече почти месец! След раследване на Биволъ депутата от ГЕРБ Димитър Гамишев подаде оставка и срещу него бе образувано наказателно призводство за източване на над 200 000 лева ДДС. БОЕЦ внесохме сигнал във ВКП и срещу друг депутат от управляващата партия – Борис Кърчев, реализирал същата схема за прехвърляне на фирма със задължения за над един милион лева на малоимотно лице. Явно източването на ДДС и данъчните измами се оказат масов спорт сред депутатите от ГЕРБ.

БОЕЦ

http://boec-bg.com

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.