САМО ИСТИНАТА ЩЕ НИ НАПРАВИ СВОБОДНИ. ЗА ДА ИЗБИРАМЕ

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/samo-istinata-shte-ni-napravi-svobodni-za-da-izbirame/20531 SvobodnoSlovo.eu
САМО ИСТИНАТА ЩЕ НИ НАПРАВИ СВОБОДНИ. ЗА ДА ИЗБИРАМЕ

Основен проблем пред българите, за да променят държавата и живота си, че те НЕ ЗНАЯТ. Не знаят нищо за държавата, освен това, което им е позволено да научат, или което се досещат. Като фалшивите новини и противоречивите данни правят всяко решение безсмислено.

От това започнаха и проблемите. От Държавна сигурност нямаше хора, които да са заинтересувани от истинска промяна на системата. БКП деветдесетте години се раздираше от собствените си спорове. А кукловодите се организираха и започнаха да дърпат конците. Защото те единствено знаеха какво се случва реално в държавата, какви са влиянията и кой от чужбина се намесва. Дори техните марионетки си въобразяваха, че нещо зависи от тях.

След което задачата беше никой освен посветените да не разбира какво се случва. Постепенно медиите бяха превзети, журналистите и обществениците, които можеха да се досетят, бяха елиминирани, отстранени и унижени. Затова и не вярвам в лустрацията. Защото видях как горят архивите в Партийния дом, далеч от пожара, който беше запален от протестиращите. И решение за разкриване на досиетата беше взето след внимателното им прочистване, унищожаване и прибиране. Защото те бяха мощно оръдие срещу заинтересованите. Оръдие за смачкване и контрол.

А целта след това беше установяване на пълна диктатура на политическата класа, която беше избрана, чрез обществената манипулация. Затова и толкова политици станаха партийни номади – на практика няма разлика между партиите, само във времето, когато са допуснати до властта. Само че гербавите излязоха извън контрол. Станаха неудобни и на кукловодите и на западните си господари. И започнаха да излизат компромати срещу тях, за да се подготви смяната им с други, послушни, удобни и по-харизматични от изчерпаните кукли на конци.

Жалко е. Че ни смятат за идиоти. Че ни превърнаха в идиоти и дебили. Защото никой, ама никой от тези, които знаеха в действителност какво става, не се намеси и не проговори когато трябваше. Другите само се досещат.

А има много свестни, честни и известни.  Може и да са превърнали част от народа в дебили, но има хора, интелигентни, достойни и почтени. Само че има едно но....те не знаят какво да направят. Защото системата не позволява да бъде променена отвън. Затова и с избори нищо не се променя. Системата се пази сама в нея да не влезе някой, който да я разтърси и унищожи.

А точно това трябва да направим. Защото по техните правила, винаги те ще печелят. Онези, кукловодите, само ще ни показват различни кукли на конци, докато ние се радваме на поредния театър. И изборът ще е техен, а не наш.

И днес една фраза от филм ме накара да се замисля: „Правителства се сменят и с куршуми, не само с избори.”. Може би трябва да разритаме декорите и кулисите, за да видим сценарият и суфльорите. Защото само истината ще ни направи свободни. Свободни да направим избора си.

Елена Гунчева

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.