САЩ и Митьо Очите

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/sasht-i-mityo-ochite/21955 SvobodnoSlovo.eu
САЩ и Митьо Очите

Досущ като нашия черноморски бандит Америка се гласи да изрекетира енергийно Европа. Белият дом подготвя пакет от мерки срещу строежа на "Северен поток-2" за доставки на руски газ за Европа. Окончателното решение още не е взето, но се обмислят санкции както срещу непосредствените изпълнители на проекта, така също срещу финансиращите го компании и банки. А сред тях има и европейски компании и банки. Отделно в Конгреса на САЩ е внесен законопроект за санкции срещу инвеститорите на руски проекти за износ на енергосуровини.

Не е ли ясно, че САЩ действат точно като арестувания бандит Митьо Очите, който години наред рекетираше хотели, дискотеки, погребални агенции, таксиджии, дюнерджии, търговци на плодове и зеленчуци по Слънчев бряг и Бургас? Той какво е правил като изпечен изнудвач? Който отказва да му плаща такса "спокойствие", намира подпалена или взривена колата си, игралната зала, сергията. И накрая кандисва - губи пари, но пък "печели" спокойствие. А Митьо Очите си е докарвал по 3 млн. лева на сезон от Слънчев бряг.

По същата бандитска схема действа и Америка. Понеже нейният втечнен газ няма как да бъде по-евтин и по-конкурентен от руския, тя прибягва до непазарни хватки на газовия пазар. И се заканва да "пали" със санкции фирми и банки, които не искат нейния газ. Така Европа трябва до бъде докарана до дереджето да губи пари от по-скъпия американски газ, но да спечели "спокойствие" от неприлагането на санкциите. А Америка ще прибира милиарди от отоплителен сезон.

Дали на Очите или на водещата в света държава, дали махаленски или геополитически, но рекетът е един и същ. Разлика обаче има - няма кой да арестува Америка.

Юри Михалков

Резултат с изображение за Северен поток-2"

http://duma.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.