Щастливите фамилии

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/shtastlivite-familii/54886 SvobodnoSlovo.eu
Щастливите фамилии

Може да бъде изображение с 2 души, костюм и сватба

Днес реших да пиша за "Вечните щастливци " !!!

В България в последните 12г.това са фирмите близки до властта !!!

Но понеже аз имам опит само с една малка част от тях конкретно , ще спомена само тези върху които имам наблюдение, не че това са всички "щастливи " у нас!!!

В годините в които се занимавам с обществена дейност , винаги проблемите на хората са с тези две фамилии , Блъскови и Мирянови!!!!

Моите наблюдения от къде идва проблема, е в липсата на тежест на Общественото Обсъждане , при което хората(заитересованите лица) имат възможност и право да изкажат мнението си за това какво да се случва около мястото където живеят! Но , тези обсъждания нямат никаква тежест и каквото и да кажат обикновените хора/не щастливите/ няма никакво значение и не се взима под внимание !!!

Така стигаме до началото на далаверата която прави тези хора вечно "щастливи" ! Изниква някой държавен или общински апетитен имот , който след определени действия от страна на общинската администрация, може да донесе милиони печалба на инвеститора. Тогава запознатите с имота на обществена длъжност лица / кмет на софия , главен архитект , или шеф на фалирало предприятие/ се свързва с "щастливите " фамилии и далаверата започва!!!!

Смята се колко може да се "изстиска" от ИМОТА и се предприемат необходимите действия. Ако това включва промяна на пуп и обществено обсъждане , то те се правят абсолютно тайно , без да се уведомяват заинтересованите лица ! Ако случайно някой разбере за предвиденото ново застрояване , се провежда обсъждане през пръсти от което накрая няма ефект ! Така "щастливите " фамилии полчават апетитните парчета от държавната баница и превръщат парчето в милиони , а района в който строят - ад за вече закупилите там имоти!!!!

Никой и нищо не може да ги спре , намислят ли си нещо - получават го!!!! Щастливци!!! Направо да им завиди човек...... ако не знаеш какво стои в началото на далаверата......

Конкретни примери - Блъскови получиха общински имот в Дианабад който е бил предварително отреден за шест етажна сграда!!!! Да се пита човек , какво щеше да строи там общината , сигурно жилища за бедните????!!! После пожелават имот в Мусагеница отреден за озеленяване да стане за жилищно строителство и хоп , желанието им е изпълнено "щастливци"!!! Пожелават да има улица -хоп получават я в нов пуп!!! Уведомления - никакви!!! "Щастливци"!!!

Мирянови - видели атрактивен имот , незастроен , и го пожелали! Хоп - получи ли го , "Щастливци" , нищо че имота е бивш завод и вече други строителни фирми са получили разрешително за строеж!!! Имало комин и това правело възможно стоенето над 60 метра!!!??? Построили незаконно 17 етажа=около 51 метра и хоп - нищо - държавата си свърши работата , а Мирянови -" щастливци"!!!

Трябват законови промени !! ЗУТ така е създаден че винаги да има такива "Щастливци"!!!

Филип Симеонов

4 Коментара

Вяра

преди 1 година

Гнило, по-гнило, най-гнило, където и да бутнеш вони! И никой не може и няма как да спре това и да върне ограбеното-чрез експроприация в името и в полза на народа-от когото го откраднаха и т.н. ?! До кога само ще констатираме фактите? Има ли друга такава държава(в която всичко беше държавна собственост до преди 33 години)? Какви сме ние, че се примиряваме с всичко това толкова години? А милиардите в чужди банки как ще си върнем? Ами, ще ги пратим да дялат камъни 15 часа на ден докато не ги върнат. Как стана така, че от равен старт преди 33 години, някои няма какво да ядат( и тези, които работят в момента, и тези които създадоха това, което се ограбва от 33 години), а други не могат да запомнят кои милиарди в коя банка са им? Като си върнем ограбеното ще се назначат честни и почтени хора да го управляват за благото на народа, приходите ще отиват в държвната хазна, а не в джобовете на няколкостотин крадци и ще има повече за всички.

Коментирай

Червената шапчица

преди 1 година

Че какъв е проблемът – връщаш ресто и нещата ти се уреждат. Филип Симеонов, ти от луната ли падаш, ве… единия дава апартаменти, другия пише хвалби, а двамата заедно правят свирки. Евала, Гошето Харизанов. Пак е вирнал гребена. Хвали Боци, значи ще иска пари.

Коментирай

Обикновенчовек

преди 1 година

Говори се, че зад Мирянови стои ДПС. С такава ракета носител далече можеш да стигнеш.

Коментирай

Майора

преди 1 година

Абе,големи специалисти сте.Не става дума за този от снимката.Има строителен предприемач с същата фамилия.За сградата в Дианабад,той прибра отзад и половината парк.Това беше преди 20год.Кой знае,сега какви ги гласи-тихо и кротко.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.