Ще се СЪБУДЯТ ли в Несебър за балотажа или пак изборни туристи и платени роми ще предрешат Вота?

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/shte-se-sabudyat-li-v-nesebar-za-balotazha-ili-pak-izborni-turisti-i-plateni-romi-shte-predreshat-vota/120146 SvobodnoSlovo.eu
Ще се СЪБУДЯТ ли в Несебър за балотажа или пак изборни туристи и платени роми ще предрешат Вота?

о историческият балотаж за кмет на община Несебър остават точно два дни.

Затова днес, решихме да попитаме жителите на общината:

Ще се събудите ли, за да отидете в неделя до урните и да гласувате, или пак ще оставите бъдещето Ви да бъде решено от изборни туристи и платени роми?

Въпроса,, който ви задаваме днес, не е изобщо риторичен, а се позовава на точната статистиката от данни взети от сайта на ЦИК от резултатите на първият тур Местни избори 2023 може да видите тук , данни които ясно доказват, че в селата Тънково и Кошарица регистрирани нови избиратели са точно 153 човека. В село Равда, където всичко се решава от Костадин Нищелков, силният икономически бизнесмен, който вече е избран за пореден път и за общински съветник, близък приятел на кандидата за пети мандат Николай Димитров, избирателите са се увеличили със 106 човека.

В курортен комплекс „Слънчев Бряг“ новорегистрираните избиратели надвишават 300 човека.

Но нека видим и статистиката по секции и как са гласували избирателите в няколко от посочените по горе населени места с новорегистрирани избиратели. Отваряме данните за гласуването от изборният ден на 29.11.2023 година в секциите в селата Тънково и Кошарица, както и тези от курортен комплекс „Слънчев Бряг“ и виждаме следното:

В село Тънково -за Николай Димитров за кмет са гласували – 290 човека, за основният му опонент Иван Дашев са гласували 235 човека, при избора за общински съветници съответно Костадин Нищелков и партията му Български Социалдемократи получават 265 гласа, а партията издигнала Иван Дашев за кмет на община Несебър /Български Съюз за Директна Демокрация / -102 гласа.

В село Кошарица за Николай Димитров за кмет са гласували 317 човека, за основният му опонент Иван Дашев са гласували 138 човека, при избора за общински съветници за листата на Нищелков гласувалите са 221, а за листата на Иван Дашев са гласували едва 36 човека.

В Слънчев Бряг, където избирателите са нараснали с над 300 човека предизборно, гласувалите за Николай Димитров са 509 човека, а за основният му опонент Иван Дашев -188 човека. При листите за общински съветници съответно Нищелков взема гласове от 308 човека, а за листата на Иван Дашев са гласували 71 човека.

Извода от всички тези резултати посочени по горе е че във всички избирателни секции, където има новорегистрирани избиратели за Местни избори 2023, Николай Димитров печели убедително на първият тур, но предвид етническият произход на избиратели, които гласуваха масово в неделя в селата Кошарица и Тънково и дори в курортен комплекс „Слънчев Бряг“. остават съмненията, че тези хора са мотивирани с нещо и от някой да гласуват за посоченият правилен кандидат.

С какво са мотивирани, какво кара особено ромите масово да гласуват в секциите за Николай Димитров и Костадин Нищелков? Дали тези същите роми, ще гласуват масово и тази неделя на балотажа, се надяваме най- накрая МВР и Прокуратурата да започнат да разследват. Но всички данни събрани до тук, ясно показват, че някой се е готвил поне шест месеца назад, да спечели и тези избори. Използвайки отново непозволени от закона средства и познатата схема с новорегистрирани избиратели в различни населени места в община Несебър.

Този някой предвид резултатите си има и име, казва се Николай Димитров.

Но от какво се бои Николай Димитров, защо за пореден път, купените, зависимите и новорегистрираните гласуват само за него и приятеля му Костадин Нищелков? Всички сме наясно, че всеки един нов кмет на община Несебър избран от гражданите на общината, ще започне работата си с предизвикването на цялостна ревизия на управлението на предшественика си.

Какво ще излезе от цялата тази цялостна ревизия на едно 16 годишно управление Корупционни схеми? Откраднати стотици милиони левове? Обръчи от фирми покрай Николай Димитров и Костадин Нищелков? Може би и сами се досещате, защото всички сме наясно каква среда ни заобикаля всеки ден изградена с бюджети равняващи се на над 1 милиард лева усвоени от един приятелски кръг, през последните 16 години.

Затова пак искаме да ви попитаме:

Ще се събудите ли тази неделя, ще отидете ли до урните да гласувате на балотажа или за пореден път ще оставите изборните туристи, зависимите и платените роми, да гласуват вместо вас, за да решават бъдещето Ви?

https://nesebarinfo.eu/

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.