Синдикати на МВР: На протест против „Реформата Бъчварова” и заплащането

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/sindikati-na-mvr-na-protest-protiv-reformata-bachvarova-i-zaplashtaneto/25203 SvobodnoSlovo.eu
Синдикати на МВР: На протест против „Реформата Бъчварова” и заплащането

„Реформата Бъчварова” доведе до страшна диспропорция в заплащането в системата на МВР”, заяви Илия Кузманов, зам.-председател на Синдикалната федерация на служителите на МВР (СФСМВР). Полицейският синдикат иска увеличение на заплатите с поне 15%. В противен случай служители на системата излизат на протест.

Миналата седмица най-големият полицейски синдикат у нас излезе с искане за увеличение на заплатите в системата с поне 15%, считано от 1 юли 2017 г., като в противен случай плашат с протест.

Още тогава синдикатите изразиха своите притеснения, че бюджетът на МВР все пак ще бъде намален с 300 млн. лв., което ще доведе до още по-голям дисбаланс в системата.

„Срещата с министър Валентин Радев беше опознавателна, протече в добър тон, запознахме го с нашите искания”, поясни Илия Кузманов пред bTV.

Преди дни министър  Радев намекна, че синдикатите искат да се намалят заплатите на администрацията в МВР за сметка на служителите по улиците.

„Няма как да се намалят заплатите на администрацията, всеки има своята функция. Поради тази причина искахме увеличение на бюджета на МВР”, поясни Борис Пришелков.

„Едно увеличение от 15-20% е около 100 лв. в заплатата. Това, спрямо сегашната ситуация не е много – като вземем инфлационния индекс, това е почти нищо за тези 4 години, в които не ни е пипана заплатата”, поясни Благой Ванкин от синдиката.

„Ние успяхме да се срещнем с почти всички парламентарно представени партии. Те са наясно с проблема и ще е политическо лицемерие ако трябва да се аргументираме отново”, поясни Илия Кузманов.

Той добави, че се надява да не се стига до протести, но ако това се случи – те ще бъдат организирани спрямо закона.

.

http://frognews.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.