Скандал в ефир с Волен Сидеров спря извънредно предаването „Референдум“ по БНТ

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/skandal-v-efir-s-volen-siderov-sprya-izvanredno-predavaneto-referendum-po-bnt/18509 SvobodnoSlovo.eu
Скандал в ефир с Волен Сидеров спря извънредно предаването „Референдум“ по БНТ

Скандал в ефир с Волен Сидеров спря извънредно предаването „Референдум“ по БНТ. До словесна престрелка се стигна, след като времето за говорене на лидера на „Атака“ свърши и водещата Добрина Чешмеджиева му отне думата, като изключи микрофона му.

Това ядоса Волен Сидеров и той започна да търси сметка на Чешмеджиева колко е бюджета на БНТ. Попита я също така защо обществената телевизия му налага цензура. Другите представители на партии опитаха да кажат нещо, но не успяха. След като изсипа куп обиди по представители на различни политически сили в дебата, той нарече кандидат-кмета на ВМРО Ангел Джамбазки за София „гей".

В един момент към Сидеров се приближиха двама жандармеристи с готовност да го изведат насила от студиото. До подобно шоу така и не се стигна. Юлиян Ангелов от ВМРО не издържа и напусна. Млади хора от публиката също го последваха. Междувременно атакист номер 1 обяви и че лидерът на ВМРО и вицепремиер Красимир Каракачанов е крадец, а неговият заместник Ангелов го заплаши, че го чака съд. Водещата дълго спори с Волен Сидеров, но накрая се видя принудена да спре за кратко предаването.

След прекъсването „Референдум“ се завърна за заключителните послания за предизборната кампания на гостите, а Сидеров и поддръжниците му в студиото си бяха тръгнали. Юлиян Ангелов също не се завърна.

Коментарите на журналисти в социалните мрежи не закъсняха:

Соня Колтуклиева:

Ако Емил Кошлуков беше генерален директор намясто, трябваше да влезе в студиото на “Референдум” и да въведе ред, т.е. да се справи с агресията на бившия си началник Волен Сидеров.

Срамно. Срамно. Срамно.

Май не бива да се изненадваме, че Волен Сидеров се държи така брутално в БНТ. Нали тъкмо той легитимира Емил Кошлуков като програмен директор на ТВ “Алфа”, за да участва в конкурса за генерален директор на БНТ.

Не, не е безпомощна Добрина Чешмеджиева. Оставиха я сама да се справя с безпардонния и брутален Волен Сидеров, подкрепян от Веселин Марешки.

Един истински мъж не се намери в БНТ.

Стоян Тончев

Обществен скандал по обществената БНТ!

Сега!

Пристигна и охраната! Жандармерия.

Белото на никой не прощава.

Татяна Кристи

Разбирам, че бнт е преместило студиото си в лудницата за неизлечимо болни...

.

frognews.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.