Слави Ангелов: Един ден ще знам кой и защо организира нападението срещу мен

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/slavi-angelov-edin-den-shte-znam-koy-i-zashto-organizira-napadenieto-sreshtu-men/16361 SvobodnoSlovo.eu
Слави Ангелов: Един ден ще знам кой и защо организира нападението срещу мен

На 17-ти март маскирани мъже жестоко пребиха журналиста Слави Ангелов. Спасяват го няколко души, които случайно се оказват на мястото на пресъплението. Днес той вече се възстановява от ударите у дома.

"Нямам отговор на въпроса кой и защо е организатор на нападението срещу мен. Независимо дали МВР и прокуратурата ще достигнат до тях, аз знам, че един ден ще знам тези отговори", заяви Слави Ангелов пред Нова тв.

"Прибрах се към 21 часа вечерта и паркирах. Видях млад мъж, спортно облечен и с маска, но в тази ситуация реших, че е заради коронавируса. Той много рязко зави към мен и последва удар. Аз носих в едната си ръка чантата с лаптопа, а в другата носих покупки. Така че аз паднах на земята, ударил съм си главата и съм изгубил съм съзнание. Споменът ми е, че един от тях ме снимаше с телефон. Този, който ме е ударил пръв, той ме е блъскал по лицето. Защото е било поръчка и е казано: трябва да му счупите един какво си. Останалите са ме удряли със железни пръти по краката. Единият ми крак е счупен, оставали са 2-3 удара да счупят и другия ми крак. Спасило ме е, че мой съсед, който е много едър мъж е излязъл и е започнал да вика по тях. Другото, което ме спаси е едно много смело семейство, което е минавало с колата си и е излязло от нея. Следващия ми спомен е, как жената е седнала на земята и е взела в ръце главата ми. Това са моите ангели, които са се появили тази нощ точно там", разказа Ангелов за нощта на побоя.

"Дълги години съм бил криминален репортер и съм влизал в тежки ситуации, но винаги моята цел е била да търся срещи с хората и да разрешавам проблемите. Най-тежкото е това, което се случи с моите близки. Дори тези изроди не са такива гадове, каквито се оказаха коеги журналисти. Има два фейк сайта, които са написали, че аз трябва да бъда убит. Това са неща, които аз няма как да простя. Нито на тези хора, нито на тези колеги. Много е важно това нападение да се разкрие. Не заради мен, а защото има много неразкрити такива случаи. И второто е, че тези групи могат да организират и убийства“, каза още журналистът.

dnes.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.