Слави Несторов изкачи Еверест

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/slavi-nestorov-izkachi-everest/22605 SvobodnoSlovo.eu
Слави Несторов изкачи Еверест

Алпинистът Слави Несторов се изкачи на най-високия връх в света - Еверест (8848 м). Той започна експедицията си в началото на месеца, като целта беше не просто да се изкачи на най-високата точка, а и да го направи за специална кауза.

Несторов се опитва да повиши вниманието и знанието на хората за болестите, свързани с уринарни инфекции. Българинът бе споделил преди началото на експедицията, че над 43 млн. души страдат от такива инфекции, над 110 млн. мъже имат проблеми с простатата, а други 150 000 000 - еректилна дисфункция.

Несторов е използвал хубавото време в последните няколко дни на Еверест, както и много други алпинисти. Само в последните два дни на Покрива на света са се изкачили 200 души. Несторов направи своето изкачване откъм Непал, докато Атанас Скатов, който се готвеше да го стори откъм Тибет получи забрана, защото китайските власти не разрешават солови изкачвания, без поне един придружаващ шерпа.

Резултат с изображение за Слави Несторов

http://segabg.com

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.