Слави Несторов: От Еверест видях цялата земя; Боян Петров ме научи

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/slavi-nestorov-ot-everest-vidyah-cyalata-zemya-boyan-petrov-me-nauchi/22575 SvobodnoSlovo.eu
Слави Несторов: От Еверест видях цялата земя; Боян Петров ме научи

Все още не мога да повярвам, че Боян го няма, защото той е човекът, който ми помогна и ме научи за всичко, което се случва по експедиции във височинния алпинизъм. Това заяви Слави Несторов, който изкачи Еверест.

„Ние бяхме доста бързи в изкачването и трябваше да престоим 30 минути с моя шерп на 8820 м, малко под върха, на температура от около минус 40 и ужасен вятър. Около 30 минути на едно място, потропвайки с крак, това беше най-трудното в момента преди изкачването", заяви Несторов.

„Не бих казал, че имаше страх. Преодолявайки всички препятствия по пътя, които бяха наистина много опасни, за мен Еверест има доста технични места, на които много лесно можеш да направиш грешната и фаталната крачка", посочи той.

Несторов е останал на върха около 10-ина минути. „Опитах се повече снимки да направя, 360-градусова панорамна снимка", заяви той. „Всичко се вижда от върха. Вижда се, че Земята е кръгла, виждат се много върхове, много е красиво", разказа алпинистът.

Слави Несторов: От Еверест видях цялата земя; Боян Петров ме научи

cross.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.