Случаят с Цънцарова красноречиво показва двойния стандарт, с който си служат настоящите оплаквачи на журналистиката, медиите, доброто име, кариерата и т.н

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/sluchayat-s-cancarova-krasnorechivo-pokazva-dvoyniya-standart-s-koyto-si-sluzhat-nastoyashtite-oplakvachi-na-zhurnalistikata-mediite-dobroto-ime-karierata-i-tn/145183 SvobodnoSlovo.eu
Случаят с Цънцарова красноречиво показва двойния стандарт, с който си служат настоящите оплаквачи на журналистиката, медиите, доброто име, кариерата и т.н

Случаят с Цънцарова красноречиво показва двойния стандарт, с който си служат настоящите оплаквачи на журналистиката, медиите, доброто име, кариерата и т.н. Не беше отдавна случаят с журналиста Петър Волгин, чието отстраняване от държавното радио беше искано многократно, само защото не следваше евроатлантическата позиция, канеше гости и развиваше тези, които ѝ противоречаха. Противоречаха на официозната линия на мейнстрийм медиите, но съвпадаха с възгледите на значителна част от обществото. Тогава днешните оплаквачки и викачки си траеха и ехидно се радваха на натиска, който се осъществя върху Волгин. А отстраняването му се искаше от политическа партия! Нямаха нищо против, че хора се събират пред радиото и буквално възпрепятстват физическото му присъствие на работното му място.

Преди 2019г., пак в радиото, същите организираха протест срещу опита да бъде свалена от ефира Силвия Великова. Тогава, след протеста, лично Бойко Борисов, като премиер, ѝ се обади, както и на ръководството на радиото, и тя беше възстановена моментално. 

С две думи ревете и оплаквате само някои журналисти. Персонално ги защитавате. Не браните никаква свобода на словото, журналистическа етика и лично достойнство. Сега пишете глуповати коментри във фейсбук за насилие, за рушене на авторитета на публични фигури, за епитетите, срещу които много чести нямате нищо против. Нямахте нищо против видна политическа фигура, без никакви доказателства, да заклейми десетки журналисти като “четирихилядници”, които уж получавали пари от Москва, без да се посочват имена и после по вашия перфиден начин да оставите няколко фанатизирани маргинала да съставят списъци, с които вие, разбира се, да нямате нищо общо, докато се жалите на американския посланик, че ЕК не ви дава достатъчно пари, за да правите “истинска журналистика”. Тогава си траехте и  доволно съобщавахте, че се били появили списъци с агентите на Путин, без да ви е мъчно за достойнство и авторитета на хората, които бяха попаднали там и без нито едно доказателство. И още купища подобни случаи. Жалка работа.

Владислав Наков

2 Коментара

Алекс

59 minutes before

Браво! Много точно!

Коментирай

Мирмидон

11 minutes before

Кривогледият плужек Цънца била видна публична личност, смях. Предлагам да кръстим мерна единица за простотия и наглост на нея - Цънца.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.