София на две скорости

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/sofiya-na-dve-skorosti/24877 SvobodnoSlovo.eu
София на две скорости

Щели били да забранят каруци в центъра на София по време на европредседателството, закани се "Пътна полиция". И каква стана тя? Забранява се нещо, което вече е забранено отпреди повече от десет години.

Що ни занимават с неспособността си да прилагат законите? Пардон. Публично ни информират, че може и така, ама и иначе. Не е ли това лицемерие - за "пред чужденците" проблем няма, а нас кучета ни яли. Като свърши председателството на Съвета на ЕС - пак каруци по улиците и заспали контролни органи по кафенетата и под дърветата.

И що е цялото напрежение? Да се покажем пред Брюксел такива, каквито трябва да бъдем, а като си заминат бюрократите - да потънем пак в познатото правоприлагане.

Като мислят толкова как да не се изложим пред Европата, защо не вземат за шест месеца да оправят онези неща, заради които наистина сме за срам и позор. И на опашката в ЕС. Например доходите, а? Глупости! Това не ни излага толкова, колкото каруците по булевардите, нали? Така мислят родните управници, които се чудят как по-мазно да се наведат пред брюкселските началници.

Харесва ли ви или не, но София е на две скорости. Една - по време на европредседателството, а друга - преди и след това. Тръгнали иначе небостъргачи да вдигат и да избират инвестиционните интереси пред закона. И сега с каруците пак е същото. "Водачите" им ровят по контейнерите всеки ден, но няма кой да ги види. Или ги вижда, символично ги предупреждава и глобява, но най-паче подминава. За пред чужденците ще им свият перките, а после те ще се развихрят двойно, за да наваксат пропуснатото.

Казаха ни го - ще замажат с баданарката и ще приложат закона тогава, когато на тях им отърва. Щото трябва да покажем лъскавата страна на Брюксел и да оправдаем милиардите им. А след това - пак чатала на врата, разруха, парата в техните джобове и дий, коньо, дий!

Не е това държава, ей... Пълна цигания.

Ина Михайлова

Свързано изображение

http://duma.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.