София пак ще се прави ремонт на ремонта - в Борисовата градина

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/sofiya-pak-shte-se-pravi-remont-na-remonta-v-borisovata-gradina/22033 SvobodnoSlovo.eu
София пак ще се прави ремонт на ремонта - в Борисовата градина

Две години след като Столичната община обнови емблематичната детска площадка със слончето в Борисовата градина, мястото отново има нужда от ремонт, а оплакванията са същите като преди ремонта - стърчащи болтове, липсваща на места настилка, опасни съоръжения, предава БГНЕС. По сигнал на агенцията строителите вече са отстранили едно дървено съоръжение, за което е преценено, че е опасно за децата. Ударопоглъщащата настилка при пързалката обаче отново е скъсана, а около люлките продължават да стърчат болтове.

По думите на директора на общинското предприятие „Паркове и градски градини“ Милена Васева дупката при пързалката е била закърпена, но седмица след това отново се скъсала. Общината смята, че причина за това са майки, които стъпват по меката настилка с токчета, затова са поставени табели, че това е забранено. Граждани обаче се съмняват в това обяснение.

Невена Цветкова

segabg.com

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.