СТРОИМ ЗА …КОМИСИОННИТЕ

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/stroim-za-komisionnite/20833 SvobodnoSlovo.eu
СТРОИМ ЗА …КОМИСИОННИТЕ

Днес гербавите начело с Главната Мутра на Републиката решиха да отпуснат 2 МИЛИАРДА лева за саниране на сградите. Понякога наглостта е толкова мащабна, че се изисква известно време, за да повярваш на новината. И това решение се взема на фона на излезлите фрапиращи новини за укриване на ДДС, за данъчни измами при санирането. О….и на започващите вече проблеми със санираните сгради – отлитащи мазилки и покриви, течове, плесен, срутващи се стени….Да припомняме ли?

Хората, неосъзнаващи далаверата на гербавите, се радват на „безплатното“ саниране. Е, както е казала Маргарет Тачър – безплатно сирене има само в капана за мишки….А мишките се виждат кои са.

Тези МИЛИАРДИ се вземат от данъците на всеки един българин. А се санират блоковете на малцина. Не че ни свиди, разбира се. Но санирането не само е, но и ще стане все по-голям проблем, особено за панелните блокове. Защото НЕ СЕ УКРЕПВА КОНСТРУКЦИЯТА, не се решават основни проблеми с канализации, вода, амортизирани връзки между панелите. Нееее, правеха се едни копи-пейст становища за конструкцията /където има такива/, след което всички проблеми се замазваха отгоре със стиропор и дюбели, издържащи до първата по-силна буря. А панелните блокове имат срок на годност, връзките между панелите – също. И ако всичко това е замазано под санираната фасада, кога ще установите проблема? Когато се срути всичко на главата ви ли?

Не съм строителен инженер, разбира се. Но познавам много кадърни такива, които много скептично гледат на санирането и прогнозират сериозни проблеми, дори то да се направи качествено. А както виждаме, качество няма. Единствено бясно усвояване на едни пари, дадени от всички българи. Е, усвояване от наши хора, разбира се, не се допускат Сульо и Пульо, само такива, които знаят в кого е хлябът и ножът.

А сега и от моралната страна – ОБЯСНЕТЕ МИ, БЕ, ГЕРБАВИТЕ, КАК ИМАТЕ ДВА МИЛИАРДА ДА РАЗДАДЕТЕ НА СВОИ СТРОИТЕЛНИ ФИРМИ ЗА СЪМНИТЕЛНО СТРОИТЕЛСТВО, А НЯМАТЕ ПАРИ ДА ДАДЕТЕ ЗА ЕДНА ДОСТОЙНА КОЛЕДА НА ПЕНСИОНЕРИТЕ! Вие нормални ли сте? Нещо човешко има ли във Вас!?! Програмата „саниране“ след магистралите е най-голямата далавера на ГЕРБ. И тези, които са имали късмета да им санират качествено блоковете, са късметлии. Но въпросът е пак, че това са пари от нашите данъци. Смятайте на 2 милиарда лева по минималната комисионна от 30 % колко са….и колко болни деца могат да бъдат излекувани, и колко пенсионери да могат да посрещнат празниците.

Честито на намазалите от далаверата строители. За гербавите е ясно, процентът е твърд. Остава материалът да бъде издоен, за да си ги вземете!

Елена Гунчева

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.