Султанка Петрова: Младите хора да не си мерят чантите и обувките, а образованието

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/sultanka-petrova-mladite-hora-da-ne-si-meryat-chantite-i-obuvkite-a-obrazovanieto/24921 SvobodnoSlovo.eu
Султанка Петрова: Младите хора да не си мерят чантите и обувките, а образованието

Днес бе даден старт на информационно-образователната кампания „Аз събуждам България", която получи официалната подкрепа на Министерство на труда и социалната политика, предаде Novini.bg. Тя е насочена към младежите на възраст между 18 и 29 години, като целта е те да се насочат към личностно развитие, предприемачество и финанси. Тези основни акценти могат да се реализират чрез неформално образование и социално предприемачество.

Инициативата се провежда под патронажа на заместник-министъра на труда и социалната политика д-р Султанка Петрова, депутата от БСП Михаил Христов и други.

Зам.-министър Петрова призова младите хора да обърнат повече внимание на образованието. "За да държим съдбата си в наши ръце, трябва много да се учим и трудим. През последните години в България се промениха ценностите. Започнахме да си мерим чантите и обувките, но ако искаме промяна, трябва да мерим образованието си. Българите трябва да се върнат към своите корени и към идентичността си. Това ще стане с много воля и образование", категорична беше д-р Петрова

 

cross.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.