Светльо Иванов изригна срещу „Шоуто на Слави” и Иван Гарелов – обявили, че е от ромски произход

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/svetlyo-ivanov-izrigna-sreshtu-shouto-na-slavi-i-ivan-garelov-obyavili-che-e-ot-romski-proizhod/20645 SvobodnoSlovo.eu
Светльо Иванов изригна срещу „Шоуто на Слави” и Иван Гарелов – обявили, че е от ромски произход

Мощен ведомствен скандал от Би Ти Ви между водещия Светослав Иванов и учиндолския му колега Слави Трифонов отекна в социалните мрежи. Лицето на "120 минути" изригна омерзен срещу "Шоуто на Слави", тъй като там го обявили за циганин. Въпросната теза била намекната по време на интервю на Трифонов с гостуващия в предаването Иван Гарелов. Двамата коментирали казуса с ромската престъпност и се чудили колко ли е неудобно на гостите на Иванов да обсъждат въпроса с него, след като е от този етнос.

Светолсалв Иванов светкавично изригна с отговор във фейсбук. Ето какво написа тв водещият:  

Във вторник вечерта, в „Шоуто на Слави” гостува Иван Гарелов. Публично, той коментира как академик Георги Марков анализирал в „120 минути” ромите „без да предполага, че водещият”, тоест аз, съм „бил от ромски произход”.

Така ли? И аз не предполагах...

Благодаря Ви господин Гарелов, вашият опит може да научи още няколко поколения журналисти. На достойнство, точност и убеденост в представяната информация.

Но никога не е късно човек да научи нещо ново за себе си. Особено от високата трибуна на предаване, което твърди, че се бори с фалшивите новини.

И казвам това, защото за първи път виждам толкова директно легитимиране на фалшива новина от жълти вестници в национален ефир. Която после трябваше да обяснявам на детето си, на близките, на приятелите си.

Не ме разбирайте погрешно. Нямам нищо против нито един етнос, дори се радвам, че много наши сънародници от ромски произход гледат „120 минути”. Но как да оставиш някого да подменя биографията ти, а през седмица да правиш коментари какъв бич са фалшивите новини?

Аз не мога. За мен това не е игра. А и не съм добър в игрите.

Ако не мога да защитя собственото си семейство и близки от фалшиви новини, как да се опитвам да пазя ефира и вас, нашите зрители?

Наричали са ме соросоид, човек на този и на онзи, на американците, на руснаците, на израелците. Винаги съм подминавал това. Но не и този път. И заради детето ми, и заради истината. А и заради почтеността.

И не на последно място - така постъпват мъжете.

retro.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.